Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Manglet lag for to år siden, nå er jentene seriemestere!

Seriemestere i jenter-04-klassen i basket. Bak fra venstre: Amalie Gjelsten Andersen, Henrikke Gjelsten Andersen, Kaja Berard-Andersen, Sofie Hald Hesstvedt, Linnea Lamøy og Ida Sofie Carlson Nossum. Foran fra venstre: Hedda Syljuåsen, Ida Sofie Krosby Jacobsen, Tiril Eiane Hukkelberg, Lotte Seljelid Sørlie og Regine Stafset Grøndahl. Lily Izadi, Una Sundby, Oda Laugerud Grusd, Louise Liahjell og Linnea Berg var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: KJELSÅS BASKET

«Det holder ikke med en stjernespiller i basket. Alle må bidra om det skal bli bra.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2017 kl 10:53

KJELSÅS: For to år siden hadde ikke Kjelsås noe eget basketlag for jenter født i 2004. I dag består 2004-laget av 15 spillere, og denne sesongen ble de seriemestere i sitt årskull.

Til sammen har jentene vært innom et titalls ulike idretter. Fotball, håndball, ski, tur, alpint, dans. Nå er det basket som gjelder.

– Det beste med basket er at det er en lagidrett, er kjelsåsspillerne Kaja Berard-Andersen,
Hedda Syljuåsen og Ida Nossum enige om.

Det er laget som er viktig for jentene. At de er sammen, på banen og utenfor.

– Det holder ikke med en stjernespiller i basket. Alle må bidra om det skal bli bra, utdyper Linnea Lamøy.

Bygge lag

Foruten litt skolegårdsbasket, var det få av jentene som hadde noe forhold til idretten. Og læringskurven er bratt!

– Det er derfor det er så gøy å trene disse jentene, spillerne lærer veldig fort i denne alderen, forteller trener Niels Matthiessen.

Den ivrige baskettreneren har trent flere lag i klubben. Nå er det Kjelsås Jenter 2004 som gjelder.

– Moro å være trener i Kjelsås Basket, og vi har mange flinke spillere i både årsklassene over og under. Dette gjør at vi får et stort jentemiljø i Kjelsås, fortsetter treneren.

Aktive foreldre

Det er ikke bare på banen laget har markert seg. Kjelsås har også fått en utvidet supportergjeng av foreldre med basketdilla.

- Basket er utrolig gøy, det er et spill med stor fart, og en kamp kan snu seg fullstendig på kort tid. I Kjelsås får vi dyktige trenere som gjør at jentene har en fin utvikling, sier Kalle Hesstvedt som er en av lagets ivrige pappasupportere.

LES OGSÅ: Familien basket på Grefsen - vant åtte NM-gull på en måned!

Målrettet rekruttering

Norges basketballforbund har nedsatt et eget jenteutvalg som jobber spesielt med å styrke rekruttering og tilbud for jenter. Dette som et resultat av at jentene har stått for den største nedgangen i norsk basket de siste årene. Nå er trenden snudd, og flere klubber vokser på jentesiden.

– Vi jobber for at basket for jenter må styrkes. For oss er det et viktig prinsipp at begge kjønn skal tilbys et likeverdig sportslig tilbud og utviklingsmuligheter, forteller Hanne Sogn, generalsekretær i Norges Basketballforbund.

I Kjelsås jobbes aktivt med å rekruttere og beholde jenter. Det gir resultater. I januar fikk Kjelsås forbundets pris for størs t vekst totalt, og for størst vekst av jenter til basket. Og, det er plass til flere, både gutter og jenter!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...