Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mann pågrepet for knivran

Politiet sjekker om han kan knyttes til de 15 overfallsranene i helgen

Foto: Illustrasjonsfoto

En 23 år gammel mann ble natt til tirsdag pågrepet mistenkt for knivran i Oslo sentrum. Politiet undersøker om mannen kan knyttes til noen av de 15 uløste overfallsranene i hovedstaden i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2013 kl 08:18

Oslo : Ranet natt til tirsdag fant sted klokka 3.15 ved Nasjonalteateret i Karl Johans gate. Offeret var en 26 år gammel mann.

#Les også: Øltørst promillekjører (politiloggen fra Manglerud-politiet)

- Like etter ranet løp gjerningsmannen oppover mot Slottsparken med kniv. Flere vitner følte seg truet og redd, og ringte politiet. Etter få minutter ble mannen pågrepet av politiet i Fredriks gate, sier operasjonsleder Martin Todnem i Oslo politidistrikt til NTB.

15 overfallsran

Todnem forteller verken 26-åringen eller noen av vitnene ble skadd. Politiet hadde imidlertid en patrulje like i nærheten og flere kom til og deltok i pågripelsen.

- Flere enheter var med og pågrep ham. Det ble også funnet en kniv. Mannen er tatt med til arresten og vil bli avhørt, sier operasjonslederen.

I helgen skjedde det hele 15 overfallsran i Oslo, men uten at noen gjerningsmenn ble pågrepet. Politiet undersøker nå om den pågrepne mannen kan ha deltatt i ett eller flere av disse ranene.

#Les også: Siste fra politiets Twitter-logg (uke 41)

- Forhåpentligvis vil etterforskningen avdekke om den pågrepne mannen har vært involvert i andre hendelser i helgen, sier Todnem.

Den pågrepne 23-åringen er høy og lys i huden, en beskrivelse som ifølge operasjonslederen kan passe med beskrivelsen av en gjerningsmann fra et ran på Ensjø i helgen.

Les også: Politiet etterlyser mann som har rømt fra fengsel

Særdeles brutale

Politiet mistenker at flere av ranene i Oslo i helgen ble begått av de samme gjerningsmennene, skriver Dagsavisen.

Flere av ranene skjedde i dagslys og fellesnevneren for de fleste ranene er at flesteparten av både ofrene og gjerningsmennene skal være under 18 år. Ranene betegnes som særdeles brutale, ifølge politiet.

Fire av ranene skjedde på Stovner i løpet av få timer fredag kveld. Politiet mistenker at to gutter på samme alder står bak alle fire.

- I ett av tilfellene ble offeret angrepet bakfra. Da han så klarte å yte motstand, fikk han en kniv på strupen av den andre raneren, sier stasjonssjef John Roger Lund ved Stovner politistasjon til avisen.

Ungdomsranene i distriktet påfører ofrene store traumer og mange får angst og blir redd for å bevege seg ute, ta buss til trening og generelt fungere sosialt, sier Lund. Han er sikker på at de unge gjerningsmennene vil fortsette å begå ran dersom det ikke får konsekvenser.

- Vi erfarer at terskelen for å begå slike brutale ran bare blir lavere og lavere dersom gjerningsmennene ikke opplever skikkelige konsekvenser, sier han. (©NTB)

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...