Nordre Aker Budstikke

Margit (102) var dronning for en dag da sykehjemmet ble «bondegård»

Margit og hennes personlige assistent Siv Brønstad Nordby hilser på en lama på Nordberghjemmet! Foto: Darren Muddiman

Margit hadde bursdag, og fikk en egen bondegård på sykehjemmet i 102-årspresang!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2019 kl 09:41

NORDBERG: 12. juni fylte sykehjemsbeboer Margit Louise Hjelvold 102 år, og hennes personlige assistent Siv Brønstad Nordby syntes at Margit fortjente en stor fest. Derfor satte hun i gang planleggingen av en bursdag som beboerne på Nordberghjemmet vil huske i lang tid fremover.

Hun og sykehjemmet inviterte derfor alle beboere og ansatte på Nordberghjemmet til grillfest på tirsdag – med besøk av gårdsdyr fra Nordtvedt besøksgård og rideskole. En egen bondegård i 102-årspresang!

Opplevelser her og nå

Her kom det sauer, gris, høner, kaniner, hund, lama, og en ponni på besøk. For Margit kommer fra et småbruk på Gjøvik som dessverre brant ned under krigen. I dag lever hun med en demenssykdom, og dyr er noe hun har et spesielt godt forhold til.

– Opplevelser her og nå er hva vi kan glede Margit med. Selv om hun vil glemme denne bondegårdsfesten i løpet av kort tid, vil de gode følelsene fortsette å være med henne. Slik er det med demens, forteller kultur og aktivitetsleder Linda Jeppesen ved Nordberghjemmet, ti Nordre Aker Budstikke.

Margit gleder seg over kronen som barnehagebarna overrakte. Foto: Darren Muddiman


Sykehjemmet, og Margits personlige assistent har prøvd å finne ut så mye som mulig om 102-åringens liv. Det de vet er at hun vokste opp med åtte søsken på et småbruk i Gjøvik, at hun var barnløs, og at hun er den siste gjenlevende i søskenflokken. Hun hadde en tvillingsøster, Johanne, som hun var veldig knyttet til som døde for 17 år siden. Som ung gikk Margit på husmorskole og jobbet senere med pelssøm for Holms pels. Her stopper dessverre sykehjemmets historie om Margit opp, og dem som kjente henne er borte.

Syv år

Nordberghjemmet har vært hjemmet til Margit Louise Hjelvold i syv år. Hun er godt likt blant alle de ansatte, og har alltid en morsom kommentar å komme med. Komplimentene er hun også raus med, og hun er spesielt interessert i farger, og hva folk har på seg. Så har hun også vært sydame, og er opptatt av detaljer.

– Hun klarer ikke å erindre så mye om sin fortid, men vi som er rundt henne daglig vet at hun er et godt menneske. Hun snakker bestandig om at mennesker er snille, og hun er en takknemlig dame med godt humør forteller Siv Brønstad Nordby.

Det er hennes personlige assistent som tar initiativ til at Margit får en 102-årsdag litt utenom det vanlige.

Se flere bilder fra feiringen her:


Det var stor stas for beboere, ansatte, og barnehagebarna fra Diakonhjemmets barnehage som var invitert til festen. Uteområdene var blitt til en bondegård, og inne var det dekket med rosa som er Margits favorittfarge.

Lama i hagen

– Så gøy kan jeg aldri huske at jeg har hatt det uttrykte en beboere da hun fikk klappe en lama, andre lurte på va slags dyr dette var med den lange halsen. En annen dame strålte opp og sa: – Nei denne dagen kommer jeg aldri til å glemme.

LES OGSÅ: Det er ikke første gang Nordberghjemmet har lama: – Fikk hakeslepp da hun møtte en lama i heisen

Selve hovedpersonen tok det hele med fatning. Hun strålte som en sol da hun så både dyr og barn som hadde møtt opp, og forstod at det var henne alle var kommet for å feire. 102-åringen fikk også overrekt en rosa krone med glitter som barna ved Diakonhjemmets barnehage hadde laget.


Populært med bondegårdsbesøk. Foto: Darren Muddiman

– Jeg tror Margit vokser på det her. Folk har gledet seg til festen, og all denne kjærligheten som hun nå får rundt seg får henne til å blomstre opp. Hun blir som en maskot for alle på sykehjemmet, og siden hun har et stort hjerte, tror jeg hun gleder seg over å ha gledet så mange andre. Hun blir litt dronning, og denne festen har virkelig gjort noe med henne, forteller Margits personlige assistent Siv Brønstad Nordby.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...