Nordre Aker Budstikke

Marianne (33) fra Disen er et av landets fremste ledertalenter

Marianne Wiik Øberg fra Grefsen konkurrerer om å bli årets største ledertalent i Norge. Foto: Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria

– En leder er heller ikke verdensmester i alt, sier Marianne Wiik Øberg, som er nominert til «Årets unge leder» i Norge. Hun mener det å være seriøs, ikke er det samme som å være alvorlig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2019 kl 08:24

GREFSEN: 33-åringen er født og oppvokst på Disen. Selv om hun nå har flyttet fra bydelen, bor foreldrene her fortsatt.

– Grefsenkollen er fortsatt min favoritt-kveldstur! Du kan ta jenta ut av byen, men ikke byen ut av jenta, sier Marianne til Nordre Aker Budstikke.

Fem år som leder

Det er konsulentselskapet Assessit Norges som siden 2009 har kåret årets beste unge ledere. De 100 kandidatene er testet, utfordret, intervjuet og evaluert, i en prosess der kandidatens læring står i fokus. I tillegg måles personlige egenskaper, lederskap og kompetanse. Vinneren kåres allerede 5. februar.

Marianne Wiik Øberg (33) har vært leder siden 2013, og har ansvaret for 55 konsulenter i systemutviklingsdivisjonen i it-konsulentselskapet Sopra Steria. 48 av dem har hun personalansvar for.

Hun mener det gir et ekstra «boost» i hverdagen å motta en slik nominasjon:


– Å komme så langt i en kåring med unge ledere fra alle bransjer, og få anerkjennelse også utenfra, er selvfølgelig veldig stas. ­Dessuten er pappaen min veldig stolt!, sier hun lattermildt, i en pressemelding fra Sopra Steria.

Matematiker

Øberg er utdannet matematiker fra NTNU, og startet karrieren i Sopra Steria som konsulent innen test og kvalitetssikring av systemutviklingsprosjekter. Siden har 33-åringen klatret karriererstigen i selskapet, frem til dagens lederstilling.

Det å bygge godt samhold og et miljø for medarbeiderne er viktig for henne.

– Å være leder i Sopra Steria er både krevende og utfordrende, men gir også stort rom for frihet. Jeg er opptatt av at man også må ha det gøy på jobb, og det gjelder både for meg og mine medarbeidere. Jeg pleier å si at det å være seriøs, er ikke det samme som å være alvorlig, sier Øberg.

Til nettstedet Dagens Perspektiv, sier 33-åringen at hun tror medarbeiderne hun leder ser henne som en leder som er opptatt av å være tilgjengelig for dem. Hun håper også at de opplever henne som en leder som bestreber seg på å være samlende for avdelingen


– Jeg tror at om du skal lykkes som leder, vil du fort blir avslørt om du bryr deg mer om resultater enn folk. Folk som trives og er motiverte, gir resultater. Så den viktigste jobben som leder er å legge til rette for den enkelte medarbeider – og det gjøres med å bygge gode og solide relasjoner. Mine beste dager på jobb er når jeg ser at mine medarbeidere overvinner små og store utfordringer - og deretter lykkes! Gode ledere er også flinke til å ansette flinke folk, og der må jeg være veldig dyktig, for bedre gruppe enn jeg har skal du lete lenge etter, sier hun.

Tips

Hvilke råd vil hun gi unge ledere som ønsker suksess?

– Gjør en god jobb der du er i dag! Ta initiativ, vis interesse og bidra med å skape et positivt arbeidsmiljø. Ta på deg oppgaver utenfor komfortsonen din, og vær ikke redd for å be om hjelp og råd på veien, sier Øberg i et intervju med Assessit.

For man skal ikke undervurdere det å skaffe seg et godt faglig nettverk. Dette er avgjørende både for å få muligheter og for å utvikle seg, mener hun.

– Og får man lederansvar, bruk og utnytt nettverket ditt. Som leder kommer du opp i mange både vanskelige og underlige situasjoner. Det å ha sparringpartnere man stoler på og kan diskutere med er gull verdt. En leder er heller ikke verdensmester i alt, så be om ærlige tilbakemeldinger og vær åpen om ting du synes er vanskelig å håndtere, sier hun.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...