Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Maridalen stenges lørdag og søndag

Sykkelritt hele helgen.

Foto: Foto: Arkiv/illustrasjon

Til helgen arrangeres sykkelritt både lørdag og søndag i Maridalen. Kun deltagere, folk som bor i området og med «nødvendige gjøremål» får passere med bil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2014 kl 13:30

MARIDALEN: Du kan glemme å kjøre bil inn i Maridalen store deler av helgen. På grunn av sykkelritt stenges innkjøring for ikke-beboere, både lørdag og søndag.

Det er Idrettsklubben Hero som står bak arrangementet, Politiet står ved Låkeberget og passer på at ingen kjører videre inn i Maridalen derfra. Blant annet på fellesstarten søndag, starter rundt 400 deltagere, ifølge sykkelklubben.

- Den hjemlige sykkeleliten får sin generalprøve i en tøff rundbaneløype Maridalen neste helg, før de i sykkel-NM to uker etter braker sammen med stjernene Kristoff, Hushovd og co. Det er ikke ofte Oslos befolkning får se ordentlige landeveisritt over den klassiske distansen 170 km med felt på nesten to hundre ryttere - men sjansen er der nå, skriver idrettsklubben i en pressemelding.

Tredje Norgescup-fellesstartrittet

Det tredje av sesongens kun fire Norgescup-fellesstartritt går i Oslo søndag 15. juni, og dagen før holdes et temporitt over 12 km som oppvarming. Rittene er en del av Idrettsklubben Heros 100-års jubileumsarrangement, og start og mål er begge dager ved Maridalen skole. Det holdes løp for kvinner og menn, junior og senior.

Les også: Oppfordrer syklister til å ligge midt i veien

Videre i pressemeldingen står det at Norgescupen for menn ble i 2013 vunnet av forrige sesongs store, lille gjennombruddsmann, Sondre Holst Enger. I tillegg til ham, samler rittet alle de hjemlige topprytterne fra de TV-overførte etapperittene Tour of Norway og Tour des Fjords.

Halve lørdag - hele søndag

I nabovarselet som er sendt til beboerne i området, går det frem at rittet er ferdig ca 13.00 på lørdagen, og rundt 18.00 på søndagen. Det går også frem at politiet vil regulere trafikken i Maridalen, både lørdag og søndag.

På søndag vil de som ikke har nødvendige gjøremål i Maridalen og på Sørbråten bli stanset av politiet på Låkeberget og oppfordret til å benytte parkeringsplassen der.

Det vil ellers begge dager være politiposter på Hammern, i krysset Sørbråtveien/Sandermosveien, i krysset Sandermosveien/Maridalsveien v/Vaggestein og på Skar.

- Både tempo- og fellestartrittene kjøres i en 12 km lang, krevende rundbaneløype med to sugende motbakker. Spesielt den ene midtveis i runden, hvor rytterne må forsere 85 høydemeter i løpet av halvannen kilometer. Senior menn kjører søndag 14 runder, tilsvarende 168 km, mens senior kvinner skal tilbakelegge åtte runder, tilsvarende 96 km, skriver også klubben i pressemeldingen.

- Løypa kan trygt betegnes som teknisk krevende, så her er det duket for action i kampen om Norgescup-poeng. Og ikke minst kampen om posisjonene før møtet med Aleksander Kristoff, Thor Hushovd, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen i NM-fellesstarten på Eidsvoll to uker senere.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...