Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mats Møller Dæhli gir Lyn 100.000 kroner

Ble årets fotballtalent og gir premiepengene til moderklubben.

GJENNOMBRUDD: Årets sesong har Mats Møller Dæhli vist hva som bor i han på fotballbanen. Han ble kåret til årets talent, er tatt opp på a-landslaget og skal spille cupfinale. Foto: Foto: TV2

Moldes stjerneskudd har tatt Norge med storm etter sin debut i Tippeligaen. Nå hedres Møller Dæhli med Statoils Talentpris som årets talent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2013 kl 20:51

OSLO: Det har vært en god uke for Mats Møller Dæhli. Først ble han tatt ut på A-landslaget. Nå har juryen i Statoils talentpris kåret han til landets største fotballtalent.

- Dette er veldig stort, sa Møller Dæhli da han mottok prisen.

Søndag spilte han siste seriekamp for Molde da laget tapte 1-0 mot Start, men sesongen er langt fra ferdig for unggutten fra Ullevål.

Solskjær-skryt

Moldetrener Ole Gunnar Solskjær sammenligner midtbanespilleren med det danske supertalentet Christian Eriksen.

- Christan Eriksen er nå 21 år gammel og har 41 landskamper. Han debuterte som 18-åring. Det blir litt likt som Mats nå. Da har man en bærebjelke på landslaget i mange år, sier Solskjær.

LES OGSÅ: Mats Møller Dæhli herjet i Manchester United

Svært målbevisst

Statoils talentpris er et samarbeid mellom Norges Fotballforbund, TV 2 og Statoil. Gjennom sesongen har åtte unge fotballtalenter blitt hedret som månedens fotballtalent. Blant disse gikk altså Møller Dæhli til topps.

- Statoils Talentpris handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen, sier Marius Rosenberg Amundsen, sponsorsjef i Statoil.

Juryen i Statoils talentpris består av Nils Johan Semb, Tor Ole Skullerud og Jarl Torske. Her er deres begrunnelse for hvorfor Mats Møller Dæhli vinner i år:

«Mats har noen ferdigheter knyttet til pasningsspill og kreativitet med ballen som er helt spesielle, ferdigheter som vi trenger i norsk fotball for å utvikle både klubb og landslag. Han har hatt en god høst for Molde i Tippeligaen, fått sin debut på U21-landslaget og følges tett også i forhold til A-landslaget i tiden som kommer. I tillegg er han en svært målbevisst ung utøver med fantastiske holdninger og et stadig driv etter å utvikle seg videre.»

Penger til Lyn

Premiepengene på 100.000 kroner gir han til Lyn.

- Jeg var Lyn i åtte år så det er et naturlig valg for meg, sier 18-åringen.

Nå venter landslagskamper for Møller Dæhli, før han avslutter årets sesong med cupfinale mot Rosenborg søndag 24. november på «hjemmebane».

LES OGSÅ: Mats Møller Dæhli tatt ut på a-landslaget

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...