MATSPALTEN: Den nye sushi'en - et femstjerners måltid på fem minutter!

På tide å børste støv av en 80-talls hit? Foto: Sadie Lawler

– Sushi kan hipsterne styre med nede på Løkka. På tide med et comeback for en gammel klassiker, og du trenger ikke bekymre deg for lakselusa, soyaforet til laksen, eller oppdrettsnæringen generelt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.07.2017 kl 12:01

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Hvor bærekraftig er sushi'en?

Sushi har vært hipt lenge nok nå - sushi er så begynnelsen av 10-tallet og det kan hipsterne styre med nede på Løkka. Dessuten er det veldig lite bærekraftig mat, uansett hvordan man vrir og vender på det.

Vi synes det er på tide å igjen få øynene opp for en gammel klassiker. Noen synes kanskje at tartar både høres så 80-tallet ut, og at det også høres ekkelt ut. Men prøv det, og kjenn hvor godt det smaker.

Fem-stjerners måltid på fem minutter. Foto: EKTE VARE AS

Omega-3

Vi er opptatt av omega-3 her i landet. Hva hvis jeg kunne fortelle deg at økologisk, gressforet storfekjøtt har veldig likt omega-3 innhold som laks? Da trenger du ikke å bekymre deg for lakselusa, eller soyaforet til laksen, eller oppdrettsnæringen.

De fleste vet jo også at omega-3 ikke tåler noe særlig varme. Så hva er noe av det beste du kan få i deg? Jo, et ordentlig tartarmåltid med økologisk, gressforet kjøtt. Ikke bare er det næringsrikt, og bærekraftig, men det er jo bare så utrolig godt. Og så enkelt! På fem minutter har du et fem-stjerners måltid.

Beste latmannsmiddagen

Du kan lage tartar av annet enn kjøttdeig også, hvis du føler deg kallet. Hjerte for eksempel, eller lever for de ekte huleboerne. I dag har vi brukt storfekjøtt, men alle deler av dyret kan benyttes til tartar. Bruk hele dyret.

Dette er vår oppskrift, og den er ikke helt etter klassiske retningslinjer. Vil du være litt mer tradisjonell må du gjerne ha rå rødløk, rødbeter, og litt eddik til. Du kan også velge å bruke mye annet godt til, som feks majones, ramsløkpure eller ulike krydder. Pommes frites er også noe som mange mener hører til, men for oss er det unødvendig.

Dette velger du selvfølgelig helt selv. Imponer gjester, eller bare unn deg selv den beste latmannsmiddagen som er. Gourmetmat på kortere tid enn du bruker på å bestille takeaway.

Oppskrift (til 2 personer)

  • 500g økologisk gressforet storfekjøtt (ta det gjerne ut av kjøleskapet 15 min før)
  • 2 eggeplommer
  • Sylteagurk, kuttet opp i små biter
  • Kapers
  • Salt
  • Pepper
  • Chiliflak
  • Grov sennep
  • Olivenolje

Ta ut kjøttet og bryt det opp med en gaffel. Del opp kjøttmengden slik at det er like mye i to skåler. Ha en eggeplomme opp i hver skål, Så kan hver person velge sitt eget tilbehør og ha det oppi. Bland sammen. Nyyyyyyt. Godt med salat til, rå eller grillede grønnsaker, eller ganske enkelt helt alene.

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...