Nordre Aker Budstikke

Måtte skifte hofte, men det stoppet ikke treningsinstruktør Venke (48)

Venke sverger til pilates. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Som understreker at det ikke bare instruktøren som står for energien. – Når du har 30-40 glade og motiverte mennesker framfor deg, klarer vi sammen å bygge en sunn og god treningskultur, sier Venke Krangnes (48).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2018 kl 10:37

ULLEVÅL: Det går rykter om populære klasser, hos Venke ved treningssenteret ved Sats Elixia Ullevål.

– Pilates handler om en sterk kropp i balanse, men som er basert på at sinnet skal kontrollere musklene. Det er ikke bare jeg som står for energien i rommet. Når du har 30 - 40 glade og motiverte mennesker framfor deg, klarer vi sammen å bygge en sunn og god treningskultur, sier Venke Krangnes (48), og som har hatt pilatesklasser ved treningssenteret siden oppstarten for fem år siden.

Skiftet hofte

Tilsammen har Venke lang fartstid innen pilates, hele 15 år. Men for et par år siden måtte hun skifte hofte.

– Det var tøft å ikke vite hvordan dette skulle gå. Pilatesintruktører med titanhofte finnes det vel ikke så mange av?

Etter operasjon på Martine Hansens Hospital, tok hun opptreningen på største alvor. Hun skulle tilbake til det mest mulige normale. Og i dag er hun like aktiv pilatesinstruktør, som før operasjonen. Unntatt noen få øvelser, som hun unngår.


Venke Krangnes har trent pilates i mange år, og beskriver treningen som en grunnmurstrening for kroppen. Foto: PRIVAT

Skytter

Venke er opprinnelig fra Surnadal på Nordmøre, men flyttet til Oslo for rundt syv år siden. Nå bor hun på Nordberg.

I tillegg til pilates, så er hun også aktiv skytter. Venke har også tatt Norges Skytterforbunds dommerkurs i feltpistol i høst.

– Det er mannen min som pusser våpen og tilrettelegger, kan hun fortelle.

Og er det noe fellestrekk mellom det å trene pilates og skyte med pistol?


– Begge idretter krever konsentrasjon og mental tilstedeværelse. Skyting retter opppmerksomheten mot sikkerhet og prestasjonsutvikling. Detaljer, presisjon og det mentale er viktige faktorer. En runde i feltskytterløypa gir en god opplevelse og en positiv utlading. Akkurat som pilates gir en god mental effekt. Men i tillegg gir pilates bedre basismuskluatur, som holder resten av kroppen oppe, forklarer Venke.

Venke Krangnes er også ivrig skytter. Foto: PRIVAT

Grunnmurtrening

Hun beskriver pilatestreningen nærmest som en grunnmurtrening for kroppen.

– En sterk kjernemuskulatur gir et godt fundament uansett hvilken idrett man driver med. Mange trener de store muskelgrupper uten å være bevisst på indre kjernemuskulatur, forteller hun, og understreker at tyngdekraften kan være nådeløs, både indre og ytre muskulatur bør trenes.

– Jeg har et sterkt ønske om at også flere ungdommer blir glad i pilates. I dag er mange unges kroppsholdningen utfordret, det gjelder også ungdom som trener mye. Livet i den digitale verden har ført til at mange skuldre har en tendens til å skli litt fremover, og nakken får ofte en liten uønsket krom. Dette bør tas på alvor!

Inn i skolen?

Venke mener bestemt at pilates burde inn i den norske skolen.

– Det vil være med på at elevene blir bevisst på egen kroppsholdning. Det trengs bare noen minutter, jevnlig i løpet av uka, så får man trent opp mer styrke til å bære kroppen sin riktig. I tillegg til god, dyp og jevn pust.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...