Nordre Aker Budstikke

McDonald's vurderer russenekt neste år

McDonald's og Esso på Gaustad har også i år vært populære samlingssteder for russen. Restaurantkjeden vuderer å stenge russen ute neste år. ARKIVFOTO

Etter mye bråk ved restaurantene i Oslo og Asker skal McDonald's vurdere hvordan de skal håndtere russen neste år, ifølge Asker og Bærums Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2017 kl 14:17

OSLO: Det er Budstikka.no som skriver om at restaurantkjeden nå vurderer hva de skal foreta seg for å unngå like mye russbråk neste år.

Støy og amper stemning

I løpet av russefeiringen i år har politiet i Oslo og Asker og Bærum nesten daglig rapportert om uttrykninger til McDonald's restauranter i Asker, på Gaustad i Nordre Aker, og på Alnabru.

Det har vært klager på støy, men også amper stemning mellom russen.

Senest natt til 18. mai forårsaket russebusser bråk ved Esso-stasjonen og MacDonald's-restauranten på Gaustad. Til Nordre Aker Budstikke kunne imidlertid operasjonsleder Terje Pedersen fortelle torsdag morgen at det denne gangen ikke var annet enn «normal russebråk».

(Saken fortsetter under tweetene)

LES OGSÅ: 17. mai-nachspiel gikk over styr: bevæpnet politi rykket ut til lettkledd mann med kniv

McDonald's vurderer forbud

McDonald's på Gaustad har i flere år vært et yndet mål for russebusser på rulling natterstid. I forkant av russefeiringen varslet naboer at de vurderte å flytte fra hjemmene sine i mai for å få nattero, mens politiet var i dialog med russen.

Kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald’s Norge sier til Asker og Bærums Budstikke at de har opplevd mer aktivitet fra russebusser etter at forbudet mot alkoholholdig drikke på russens fellesarrangementer ble innført i forkant av årets russefeiring.

Han vil til avisen verken bekrefte eller avkrefte at neste års russekull vil bli nektet servering ved kjedens restauranter.


– Vi skal se på alle mulige løsninger, og dette er blant dem. Men om russen bare flytter seg til et nytt sted, løser vi jo ikke problemet. Derfor ønsker vi å gå i konstruktiv dialog med blant annet politi og kommune om hvordan man best kan forberede russetiden i fremtiden, sier Lødding til Budstikka.no.

LES OGSÅ: Politiet kuttet strømmen og sperret eiendommen da hundre russ festet i tomt hus

Fjorårsrussen festet natt til 18. mai

Selv om nasjonaldagen er unnagjort, lot russen seg merke flere steder også kvelden 17. og natt til 18. mai.

Russebuss og søppel lå igjen 18. mai etter den siste festen på Sverre Enevolds plaas. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

På Sverre Enevolds plass på Grefsenplatået skal flere russebusser ha festet om ettermiddagen 17. mai og etterlatt seg en god del søppel. Ifølge tipsere til Nordre Aker Budstikke, oppsøkte politiet festen og ba ungdommene rydde opp etter seg. Nordre Aker Budstikke har ikke fått bekreftet dette fra politiet.


Aftenposten skriver imidlertid torsdag at russen som festet natt til 18. mai ikke var årets kull, men fjorårsruss.

– Det er visst en klausul om at de som var russ i fjor, får låne sin gamle russebuss. Så de som holdt folk våkne med støy fra russebusser i natt, var for det meste fra 2016-kullet, selv om det ikke var alle, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Aftenposten.

LES OGSÅ: Se lesernes bilder fra 17. maifeiringen!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...