Nordre Aker Budstikke

Foreslår ny bruk:

«Med den suksessen nåværende anlegg har, er det på tide å utvide tilbudet»

Området ved Arilds vei og Myrerskogveien, og som bydelen nå spiller videre inn til Bymiljøetaten, som blant annet fremtidig skøytebane. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Dette området ved Myrerjordet, og fremtidig bruk, var torsdag kveld oppe til lokalpolitisk behandling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2019 kl 08:32

KJELSÅS: Det åpne kommunale området - uten apparater eller tilrettelagt for ballspill med mer - ved Myrerjordet, i kroken ved Myrerskogveien og Arilds vei, var til behandling i Nordre Aker bydelsutvalg, torsdag kveld.

Fra sakspapirene står det blant annet at Myrerjordet med flere anlegg for idrett og aktivitet som betjener befolkningen på Grefsen og Kjelsås har blitt en suksess. Trimløypa for eldre, treningsapparater, fotballbaner, sandvolley/-håndballbane mm er hyppig benyttet av både unge og eldre brukere.

Videre at da anlegget ble planlagt lå det også inne en liten skøytebane ved krysset Myrerskogveien/Arilds vei.

«Med et så stort prosjekt var det imidlertid ikke rom for å få alle deler på plass i første runde. Når vi nå ser hvor mye aktivitet anlegget har generert er det på tide å realisere en aktivitet til. Denne delen av bydelen har ikke noen islagte flater som kan benyttes til lek på vinteren og dette er et stort savn. Indikert område er ikke benyttet til noen spesielle aktiviteter i dag og bør kunne tilrettelegges for islegging ved enkle midler. Adgang til vann, noe belysning og litt grunnarbeid for å sikre en jevn, drenert flate er det som må til», står det i sakspapirene.

Myrerjordet har blitt oppgradert de siste årene, blant annet med treningsapparater, sandvolleyball-bane og rundløype, i tillegg til at det er kunstgressbane for fotball, med lys, på jordet.


Området forvaltes av Bymiljøetaten. Det er derfor BYM som må stå for den formelle delen av et slikt prosjekt.

«Lokale krefter, spesielt Øvre Grefsen vel og Kjelsås IL, som er initiativtakere til prosjektet er naturlige samarbeidspartnere for å få realisert prosjektet, skriver bydelen videre, og at det er ønskelig at Bymiljøetaten tar tak i prosjektet igjen så snart som mulig. Bydelen har tidligere foreslått å benytte området som et inngjerdet område for hundelufting. Dette vil være spesielt aktuelt i sommerhalvåret mens det er båndtvang. De to formålene burde lett kunne kombineres.»

Bydelsdirektørens forslag til vedtak

Bydelsdirektørens forslag til vedtak ble også det som ble endelig vedtatt av lokalpolitikerne, torsdag kveld:

Bydelsutvalget ber Bymiljøetaten iverksette nødvendige tiltak for å kunne benytte området på hjørnet Myrerskogveien/Arilds vei som skøytebane på vinterstid. En slik skøytebane lå inne i det opprinnelige forslaget til nærmiljøanlegg på Myrerjordet, men ble ikke realisert i første runde. Med den suksessen nåværende nærmiljøanlegg har hatt er det nå på tide å utvide tilbudet. Bydel Nordre Aker, Øvre Grefsen vel og Kjelsås idrettslag ønsker å bidra i planlegging slik at anlegget kan bli et godt bidrag til det lokale tilbudet.

Bydelen har tidligere også foreslått å benytte området som et inngjerdet område for hundelufting. Dette vil være spesielt aktuelt i sommerhalvåret mens det er båndtvang. De to formålene burde lett kunne kombineres.


LES OGSÅ: Nå gjenstår bare to ting for Myrerjordet

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...