Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Med ekspeditøren i lomma

Thomas Vikanes, Steffen Eide og Marianne Stokke har full klaff på søket i egen Vinrating-app på polet på CC Vest. - Appen er på ingen måte noen erstatning for polets flinke folk eller vinanmelderne, men et veldig godt supplement, sier Marianne Stokke. Foto: ELLEN RØNNING

Med data fra selveste Vinmonopolet kan appen Vinrating fortelle deg hva hvert eneste pol i landet har i hyllene, samt guide til gode kjøp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2014 kl 10:48

LILLEAKER: Egen interesse og følt savn er ofte det beste utgangspunktet for produktutvikling. Så også for Steffen Eide, Marianne Stokke, Charlotte Berge og Thomas Vikanes.

- Vi fire har gjennom mange år møttes til god mat og godt drikke rundt kjøkkenbordene, og felles interesse for vin og mat gjør at praten ofte går rundt nettopp vin og mat.

Thomas Vikanes og hans medgründere smiler, og det mimres litt om ferieturer til Italias vindistrikter og lykken i gode glass når junioravdelingen har tatt kvelden.

- Vi var stadig innom utfordringene med å finne den vinen vi ønsket oss, og i det hele tatt å finne frem i vinmonopolets utmerkede utvalg, og begynte å drodle litt rundt hva som kunne forenkle folks vininnkjøp. Og da måtte det jo bli en app, sier Vikanes, som er vin-mannen blant dem. Gjengen er for øvrig også godt skodd på områdene salg og design.

Vinrating

App skulle det bli, en beslutning som førte med seg utallige helger og kvelder med jobbing for vennegjengen, i tillegg til 600.000 investerte kroner.

- Appen Vinrating ble lansert i sommer, foreløpig bare for iPhone, men snart klar for android, sier Marianne Stokke, som er veldig fornøyd med hvordan appen har blitt.

- I dag får man oppdaterte opplysninger om samtlige røde- og hvite viner som er i hyllene i polutsalg landet rundt. Man kan også søke etter sin favorittvin og finne ut hvilke av Vinmonopolets butikker som har den.

Dette er utvilsomt nyttig informasjon når man vet hva man vil ha. Men hva med oss "vinglere"?

Pris og anvendelighet

- Hjelpen er nær!

Steffen Eide forteller med glede om kanskje den mest nyttige hjelpen appen gir.

- Du kan søke etter viner innen ønsket prisklasse og etter hva de skal passe til - fisk, rødt kjøtt, ost og så videre, forteller Steffen fornøyd.

Nå gleder gründerne seg til å lansere utvidet innhold rundt matkombinasjoner, hvor det skal blimer nyansert å vite hva vinen passer til.

- Vi gleder oss også til å få med både musserende-, rosé- og kartongviner, og vi ser på spennende måter å kombinere vår funksjonalitet med spennende samarbeidspartnere.

I mellomtiden gleder den handlekraftige vennegjengen seg over at 1200 abonnenter har funnet frem til appen, uten noen form for markedsføring. Optimismen rår, ikke minst på grunn av positive tilbakemeldinger fra fornøyde abonnenter.

- Vinmonopolet ønsker også appen vår velkommen, og går det skeis så har vi i hvert fall en app vi liker og bruker, sier Thomas og ler.

Vinrating-appen er gratis første måned, velger man å abonnere koster det 70 kroner pr. år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...