Nordre Aker Budstikke

Med hengeren på betaler Kaare for én beboerparkering. Men løsner han den fra bilen…

Kaare Falkenberg har bil og henger, har han hengeren festet på bilen hele tiden, går begge under beboerparkering. Men løsner han hengeren fra bilen, så blir det dyrt å stå i gata. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

...ja da må han betale dyrt for å ha den stående i gata: – Løsningen er altså å kjøre rundt med tilhenger hele året? spør Ullevål-beboeren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2018 kl 12:49

ULLEVÅL: Beboerpakeringen innføres i flere områder i Nordre Aker fra 10. september. Beboerparkeringen har til hensikt å redusere fremmedparkering, og å gi bedre parkeringsmuligheter for dem som bor i området. Her kan du se hvilke veier som blir omfattet av beboerparkering i Nordre Aker.

Ikke alle har garasje og/eller biloppstillingsplass på egen eiendom, og må parkere både bil og tilhenger i veien, hvis man har det.

Ikke ordning for tilhenger

For en tid tilbake kjøpte Kaare Falkenberg henger til bilen. Og nå skaper den kommende beboerparkeringen hodebry.

– Jeg bor i Ullevål Hageby, og har tilhenger til bil. Men tilhenger til bil kan du ikke søke om å få beboerparkering til. Jeg får heller ikke plass til den i egen hage, forteller Falkenberg.

Ullevål Hageby er ett av områdene som det nå blir beboerparkering i.


Falkenberg har vært i kontakt med Bymiljøetaten om beboerparkeringen og problemstillingen. Der har han fått til svar at det bare er biler som får parkere gjennom ordningen – eller biler med påfestet henger:

– Svaret fra Bymiljøetaten er at dette går inn under bebeoerparkering så lenge hengeren er festet til bilen, men med en gang jeg kobler den fra, så må jeg betale per time. Løsningen er altså å kjøre rundt med tilhenger hele året. Da er det gratis, men ikke særlig miljøvennlig. Da kan jeg parkere der jeg bor i Hjorteveien. Er det sånn at bare folk med eget hus og stor hage kan kjøpe tilhenger?

Falkenberg forteller også at parkering over tid, i området der han bor, skal koste 134 kroner, for fem til 24 timer.

LES OGSÅ: Etter 15 år med guttekvelder kommer endelig boka fra Se og Hør-redaktøren

Vogntog

Vi sjekket med Bymiljøetaten, som svarer:


– Det stemmer at det ikke utstedes beboerparkeringstillatelse for tilhenger. Det er slik at hvis henger er på bilen regnes det som et vogntog, og det er ikke noen begrensning på lengde for vogntog der det er beboerparkering, der det ikke er merket opp p-plasser. Hvis det er merket opp p-plasser må man betale for antall plasser «vogntoget» tar, det blir da normalt to plasser, forteller presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: I disse veiene blir det ikke beboerparkering, men de er allerede kraftig berørt av beboerparkeringen i nabobydelen

– Ny problemstilling

Vi sjekker også med byrådsavdelingen for miljø- og samferdsel, byrådsavdelingen til byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG):

– For meg er dette en ny problemstilling med tanke på beboerparkering, men man må finne ut av hvor stort omfang dette eventuelt gjelder. Kommunen skal jobbe med beboerforskriften utover høsten, og vil gå gjennom forslag til endringer og innspill. Dette tilfellet er jo en problemstilling som bør tas med videre, mener byrådssekretær Daniel Rees (MDG).

På spørsmål fra Nordre Aker Budstikke opplyser Statens Vegvesen følgende tirsdag morgen:


– Det er 60.910 hengere for bil registrert i Oslo.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...