Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Med «topptur» før konserten - ekspedisjonsleder er en av Norges mest erfarne klatrere

Pray and play for Nepal på Grefsenkollen torsdag. Foto: PRIVAT

Torsdag kan du støtte en god sak på Grefsenkollen, Pray and play for Nepal. Med bluesgitarist Amund Maarud og Ashesh Dangol - eller «Himalayas Jimi Hendrix».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.08.2016 kl 08:22

GREFSENKOLLEN: – Torsdag 26. August 2016 møtes to store artister på Over Oslo på Grefsenkollen til en musikalsk forbrødring mellom to fjellnasjoner. Den norske bluesgitaristen Amund Maarud spiller sammen med den nepalske bluesgitaristen Ashesh Dangol og hans band Ashesh & Nekhvam, ifølge pressemelding fra arrangørene, ReisNepal via Vardestiftelsen.

Blues og «Himalayas Jimi Hendrix»

Amund Maarud fikk nylig Bluesprisen for 2016 på Notodden bluesfestival.

– Han er en av Norges beste og mest meritterte bluesgitarister, og har hatt forskjellige band opp igjennom årene. Ashesh Dangol er ofte blitt kalt «Himalayas Jimi Hendrix» når har opptrådt på scener i Tyskland, Spania, Storbritannia og Norge, ifølge pressemeldingen.

Det musikalske møtet på kollen er resultat av et samarbeid mellom Grefsenkollen og kampanjen ReisNepal som har et dobbelt formål.

Turisme og gjenoppbygging

– Å få norske turister fortest mulig tilbake til Nepal etter jordskjelvene våren 2015, og å bidra til gjenoppbygging og videreutvikling av vitale og bærekraftige destinasjoner og ruter som ble ødelagt.

Kampanjen ble startet av de fire Nepal-vennene Arild Molstad, Jon Gangdal, Olav Myrholt og Trygve Sunde Koldedup - med flere tiårs erfaring fra trekking, ekspedisjoner og bistandsarbeid i Nepal.

Turne

Konserten på Grefsenkollen inngår i en lang turne som det nepalske bluesbandet skal ut på i Norge og Spania under vignetten Pray and Play for Nepal.

– Turneen er et av mange tiltak i regi av ReisNepal. Alle netto inntekter går til ReisNepal via Vardestiftelsen. Før konserten vil det blir foredrag om situasjonen i Nepal, og servering av den nepalske «nasjonalretten» Dal Bhat, står det videre i pressemeldingen.

Innlede med topptur

Det oppfordres også til å innlede arrangementet med å gå til toppen av Grefsenkollen fra busstoppet Akebakkeskogen.

– «Ekspedisjonsleder» er Jon Gangdal, en av Norges mest erfarne Himalaya-klatrere.

Her kan du lese mer om arrangementet.

LES FLERE SAKER I NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...