Nordre Aker Budstikke

Medaljedryss til unge lokale friidrettsutøvere

Vilde Marstein var storfavoritt i 16-årsklassen på 60 meter hekk, der hun flere ganger tidligere i vinter har vært raskere enn Isabelle Pedersens 10 år gamle mesterskapsrekord. Men det ble i stedet gull i lengde og sølv på 60 meter under ungdomsmesterskapet sist helg i Steinkjer. Foto: KOLL IL

Nordre Aker-unge gjorde seg bemerket i helgens ungdomsmesterskap i friidrett, og det ble flere medaljer med tilbake til bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2018 kl 13:19

KRINGSJÅ: Sterk innsats fra Nordre Aker i helgens Ungdomsmesterskap i friidrett, i Steinkjer.

– Nordre Aker var godt representert, og det ble mange gode resultater. Koll stilte med til sammen ti utøvere, som tok med seg ikke mindre enn seks gullmedaljer tilbake til Nordre Aker. Aller best var Sander Skotheim (16), som tok tre gullmedaljer, i høyde, lengde og 60 meter hekk. I tillegg til bronse i kule, forteller Thor Gjesdal i klubben.

Han fortsetter.

– I forkant av stevnet var Sander usikker på formen, etter at han noen dager i forveien måtte sy ti sting i foten etter et ublidt møte med piggskoene. Men skaden så ikke ut til å affisere Sander, som innfridde favorittstempelet i hoppøvelsene og i tillegg overasket med gull på korthekken. Etter å ha sikret seieren i høyde med et hopp på solide 1,93 la Sander lista på 2,01 som ville tatt ham over den 30 år gamle mesterskapsrekorden på 2,00. Det ble to hårfine riv, men det er liten tvil om at Sander har større høyder inne.

Sander Skotheim (16), som tok tre gullmedaljer under helgens ungdomsmesterskap, i høyde, lengde og 60 meter hekk. I tillegg til bronse i kule. Foto: KOLL IL

Jentene

Gjesdal forteller at det også ble gode resultater for jentene.

– På jentesiden var den som utmerket seg mest Vilde Marstein. Hun var storfavoritt i 16-årsklassen på 60 m hekk, der hun flere ganger tidligere i vinter har vært raskere enn Isabelle Pedersens ti år gamle mesterskapsrekord. Men hekk er en uforutsigbar øvelse, og en ublid hekkepassering ødela Vildes medaljesjanser. Kanskje var det dette som motiverte henne til ekstra god innsats i de påfølgende øvelsene, som gav både gull i lengde og sølv på 60 meter.

– Vilde har imponert voldsomt med sin allsidighet de siste årene, og det er ingen tilfeldighet at hun også er regjerende ungdomsmester i mangekamp. På korthekken var det også morsomt å se at Koll hadde flere ess i ermet, for Hedda Kvalvåg stormet inn til en sterk bronsemedalje i det raske feltet. Hedda sikret også med sin bronsemedalje i lengde at det ble to kollinger på pallen i den øvelsen, oppsummerer Gjesdal videre fra helgen.

Hopp

Koll har fått det til å svinge i hoppøvelsene også. I G15-klassen ville ikke Abraham Sandvin Vogelsang være dårligere enn Vilde og Sander, så han slo til med gull i høyde og sølv i lengde.


– Hoppkonkurransen ble en virkelig nervepirrende affære, der både Abraham og sølvvinneren fra Florø hadde gått over lista på 1,80 i andre forsøk. Men Abraham hadde færre riv på lavere høyder og vant på den måten gullet. I tillegg tok Lea Scharff en bronsemedalje i stavsprang, som også er en øvelse der Koll har gode tradisoner.

Abraham Sandvin Vogelsang til venstre, klinket til med gull i høyde og sølv i lengde. Foto: KOLL IL

Utholdenhet

Koll har også lyktes godt med å få fram gode utøvere i utholdenhetsøvelsene. I kappgangens G15-klasse kapret Emil Rostoft Kristjansson en sølvmedalje.

– Like etter fulgte Iris Engeness opp med gullmedalje i jentenes 15-årsklasse, på en tid som holdt til ny mesterskapsrekord. I tillegg imponerte Johanna Ågesen Tofte med sølv på 1500 meter og bronse på 800 meter. Spesielt sølvmedaljen til Johanna var imponerende, der hun 200 meter før mål lå langt bak, men så slo til med en fantastisk langspurt, noe som har blitt et skikkelig varemerke for Johanna de siste årene, forteller Gjesdal videre.

Koll Friidrett har et tett samarbeide med den tradisjonsrike klubben Tjalve, hvor unge utøvere starter i Koll, men etter hvert som de blir eldre trekkes mer og mer inn i Tjalves treningsprogram.


– Dette gir en myk overgang fra mer allsidig og lekbetont trening i unge år, til den mer målrettede treningen i Tjalves regi når man blir litt eldre. Årets ungdomsmesterskap vitner om at denne modellen bærer frukter, og det blir spennende å følge utøverne de neste årene, sier en fornøyd friidrettssjef i Koll IL.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...