Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Men hvorfor har ikke rektoren på seg skjørt?

Storbesøk av store og små fra den skotske skolen Gordonstoun, på Grefsen. Men grefsenrektor Are Enger, nummer to fra venstre mangler jo kilt? Foto: GREFSEN SKOLE

Den skotske skolen på Grefsenbesøk. – Flere spurte selvfølgelig om elevene hadde på seg truse under kilten, noen av gutta rakk å bli forelska, sønderknust ved avreise, for deretter å være ganske blide igjen etterpå, forteller skolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2016 kl 09:51

GREFSEN: Grefsen skole fikk denne uken besøk fra elever, lærere og rektor fra Gordonstoun skole i Skottland.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Med seg hadde de en musikalsk opplevelse av det sjeldne, og vi fikk høre og lære om flere instrumenter, blant annet sekkepipe. Og kilten var selvsagt på plass, står det på hjemmesiden til skolen.

Men ikke alle hadde kilten på plass?

– Fremheve gjestene

– Haha, nei rektor valgte for anledningen å droppe kilt, da han ønsket å fremheve gjestene, ler Are Enger da Nordre Aker Budstikke er i kontakt med han i etterkant av besøket.

Rektoren legger til:

– Og mine bare legger i februar er heller ikke et vakkert skue. Men jeg fikk et slips i gave, i flotte, skotske kiltfarger. Så det blir fast inventar til skjorta fremover, forteller rektoren.

LES OGSÅ: Hva skal den nye skolen hete?

Stor konsert på Grefsen skole torsdag. Foto: GREFSEN SKOLE

Internatskole

Gordonstoun skole, nord i Skottland, er en interntatskole med elever fra 8 - 18 år. De har flere satningsområder, deriblant idrett, musikk, kunst, dans og drama. I tillegg til vanlige fag. Skoledagene varierer, men elevene kan dager som varer til 18.00.

Skolen har sterke tradisjoner innenfor musikk og har også blitt belønnet med den høyeste utmerkelsen for sitt utdanningsprogram, alt ifølge hjemmesiden til Gresfsen skole.

Det ble to konserter torsdagen, med sang, diverse og selvsagt med sekkepiper.

LES OGSÅ: Her er det fortsatt bra skiføre

– Imponerte

– Vi ble svært imponert av den kvaliteten disse elevene hadde innenfor de ulike områdene. Etter konsertene besøkte elevene ulike klasserom på 5. trinn. Våre skotske venner fikk da prøve seg på dans, matematikk, skuespill, og ikke minst en innføring i typiske norske retter som smalahove, pinnekjøtt, med mer, står det videre på hjemmesiden til skolen.

– Truse under?

– Noen av gutta rakk å bli forelska, sønderknust ved avreise, for deretter å være ganske blide igjen etterpå. Og flere spurte selvfølgelig om elevene hadde på seg truse under kilten, forteller skolen.

Men om gjestene hadde truse under kilten eller ikke, det står det ingenting om.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...