Nordre Aker Budstikke

Hadde «for mange» plasser:

…Men nå er det venteliste for å få barnehageplass

Tone Tellevik Dahl åpnet Bråtenalleen barnehage i 2017. Nå er alle avdelingene her i drift, og barnehagen er per. januar så godt som full. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Bydel Nordre Aker har vært best i byen på å bygge nye barnehageplasser, og i 2017 var «mangelen på barn» et problem. I dag er det ikke lenger overkapasitet som er et problem.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: I 2017 var det overskudd av barnehageplasser i Bydel Nordre Aker, noe som kostet bydelen mye penger. «Bydelen som er best på barnehager mangler barn,» skrev Nordre Aker Budstikke i november samme år.

Nå er situasjonen en annen:

«Hvis man nå ser på oversikten over ledige barnehageplasser for småttiser, ett til tre år - i Nordre Aker, finner du 0. Vi er ei barselgruppe som alle har fått barn i begynnelsen av 2018, og vi har altså ikke rett til plass før i august. Så da går vi hjemme og tråkker med kontantstøtte på 7000 kr istedenfor å være i jobb, da… Vi trodde dette skulle ordne seg på grunn av ga «overkapasitet» i Nordre Aker, men det er altså ikke reelt,» skriver en småbarnsmor i bydelen i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Fullt

Trine Køhncke Urholt, avdelingsdirektør Oppvekst og familie i Bydel Nordre Aker, forteller om status for barnehagesituasjonen i bydelen:

– Per 15. desember 2018 har bydelen 3724 barn med barnehageplass, mot 3591 per 30. november 2017. Med unntak av noen få plasser til barn over tre år, er nå all kapasitet i bruk.


– Situasjonen i november 2017, da innlegget det vises til ble publisert, var preget av overkapasitet ved nyåpningen av Bråtenalléen barnehage og gjenåpningen av Bergtunet barnehage. Begge disse barnehagene er nå fylt opp med barn med rett til plass i hovedopptaket 2018, sier hun.

Oslo - ett opptaksområde

Køhncke Urholt viser også til at Oslo er ett opptaksområde:

– Det ble i hovedopptaket tildelt plasser til barn med lovfestet rett til plass som også er bosatt utenfor bydelen. Dette gjelder tilfeller der nabobydeler som for eksempel Bjerke og Grünerløkka ikke selv har tilstrekkelig kapasitet i egne barnehager.

Fortløpende

Hun forteller videre at hovedsakelig vil plasser nå først bli ledig når et nytt årskull starter på skolen i august 2019.

– Da kan vi ta inn nye barn og innfri rett til plass i henhold til barnehageloven, for barn født til og med november 2018. Dersom det blir ledige plasser i enkeltbarnehager i løpet av våren, blir det foretatt supplerende opptak fortløpende. All ledig kapasitet vil til enhver tid bli publisert på Oslo kommunes hjemmesider, sier Køhncke Urholt.


Hun forteller at der tidligere ikke alle avdelingene i Bråtenalléen barnehage har vært i drift, er nå alle avdelinger i full drift.

69 barn på venteliste

Per i dag står 69 barn under 3 år på venteliste, som ønsker plass innen 28.02.19. Fordelt på årskull:

  • 2016: 3
  • 2017: 17
  • 2018: 49

– Av disse bor 40 barn i bydelen, og er søkere til mange ulike barnehager. Dersom det blir ledig plass i søkte barnehager, sendes det ut tilbud fortløpende. Ellers innfris lovfestet rett til plass i hovedopptaket 2019. Prognoser for barnebefolkningen sammenstillet med antallet barnehageplasser i Nordre Aker viser svært god kapasitet i overskuelig fremtid. Etter hvert økes også kapasiteten i nabobydeler, slik at færre barn bosatt andre steder vil ha plass i Nordre Aker, ifølge barnehagesjefen i Nordre Aker.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...