Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ruter har kåret folkets vinterfavoritter:

Men noe mangler i Nordre Aker

Engelsrud i Maridalsveien: «Med noen få fraspark på skøytene unna ligger hjerte av byen vår. Ta turen til Maridalsvannet» Foto: 4000holdeplasser.no/Steffen Kongelf

Ruter har kåret de beste vinteraktivitetene som finnes i nærheten av holdeplassene sine. Nordre Aker er godt representer, men skuffer på ett viktig punkt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2015 kl 00:17

OSLO: I fjor startet Ruter kampanjen «4000holdeplasser» der målet er å samle inspirerende aktivitetsforslag i tilknytning til alle selskapets holdeplasser i Oslo og Akershus. Fra pulserende Jernbanetorget, til langt roligere Engelsrud i Maridalen.

«Alt» er tilgjengelig med en Ruter-billett

– Det er drøssevis av ting å gjøre i Oslo og Akershus, også for de uten bil. Med buss, trikk eller T-bane kommer du enkelt ut til skiløypene i marka, skøytebaner, eller alpinbakker, sier Martin Hinsch i Ruter.

Det er de reisende selv som har registrert sine favorittsysler på nettiden 4000holdeplasser.no. Blant disse har Ruter valgt ut de beste tipsene som er aktuelle nå som snøen endelig har kommet.

LES OGSÅ: Alt var bedre før sa du? Se hva ungdom i Nordre Aker ønsker seg

Skøyter på Maridalsvannet

Under skøytetips foreslår Ruter å ta bussen til Engelsrud i Maridalsveien. Her stopper 51-bussen, og Steffen Kongelf, som har lagt inn tipset, skriver følgende:

«Med noen få fraspark på skøytene unna ligger hjerte av byen vår. Ta turen til Maridalsvannet»

Gå på tur ved Sognsvann

Neppe noen verdensnyhet, men like fullt er Sognsvann et flott – og populært – utgangspunkt for fotturer i Nordmarka. Ruter trekker blant annet frem Are Almaas sitt tips:

«Her kan du nyte flott natur. Dra til Ullevålseter for å nyte de gode kanelbollene.»

Men også ”Ekebivs” sitt turtips har havnet på listen:

«Maridalsvannet rundt - perfekt på sykkel, perfekt på ski!»

Hvor er skiturene?

I langrennsbydelen glimrer likevel skitipsene med sitt fravær.

At snøfallet denne uken er tatt godt i mot av Nordre Akers innbyggere er det liten tvil om. Det så Nordre Aker Budstikke da vi besøkte Kjelsås Ils Telenorkarusell-renn torsdag, men over 500 startende barn og ungdom.

At Brekkekrysset, eller Hammeren, er et glimrende utgangspunkt for skiturer innover Maridalen, mot Sognsvann eller til Ullevålseter og innover i Nordmarka, står det ingenting om på Ruters liste med utvalgte skiturer.

Men selv om de ikke er trukket frem spesielt, er noen av skiturene du kan ta i Nordre Aker lagt inn i oversikten.

Lars Gunnar Lind har for eksempel forbarmet seg over Snippen på Gjøvikbanen:

«Fint utgangspunkt for en tur sommer som vinter til Sinober. Vel fremme kan du nyte hjemmelaget mat på markastua. Turen er ca 4 km lang» skriver han.

Og for ikke å glemme bydelens eget alpinanlegg:

«Vinterstid kan man stå i Trollvann eller Grefsenklevia. Dessvere er det kun buss oppover dit på søndager, men det er da man gjerne ønsker seg en tur ut» tipser William Sæbø, som heller ikke er med i Ruters tipsliste.

LES OGSÅ: FaBelaktig, FagerBerg! Nordre Aker Budstikke ga den første revyen på Blindern vgs. terningkast 6

– Legg inn dine tips!

Oppfordringen må derfor være at du deler turtips, enten det er med eller uten ski på beina, på 4000holdeplasser.no. For Ruter vil gjerne ha inn flere aktiviteter i tjenesten sin.

Til nå er det samlet inn over tusen tips fra hele hovedstadsregionen. Målet er å nå hele 4000 tips, slik at flest mulig kan få gleden av å ta en del i alt det Oslo og Akershus har å tilby.

- Faktisk ser vi at det er soleklart flest som har lagt inn tips om Oslo sentrum. Her har folk som bor utenfor byen en unik mulighet til å vise frem sitt nærområde. Vi tror det er mange steder der ute som flere burde kjenne til, avslutter Hinsch.

LES OGSÅ: Groruddalsforfatter har rørt mange: Les Yngve Kveines kjærlighetserklæring til Kjelsås

PS! Det er ingen tvil om at det finnes mange perler og morsomme aktiviteter på 4000holdeplasser.no, og sikkert noe i ditt eget nærmiljø du ikke visste om.

Prøv å ta med deg tjenesten ut på telefonen hvis du vil oppleve noe nytt i helgen. I redaksjonen smilte vi godt av denne, fra bussholdeplassen på Solemskogen, lagt inn av Ekebiv:

Solemskogen: «Et av byens beste utgangspunkter for tur i skog og mark - sommer som vinter! Kjenner du en sørlending kan du kanskje til og med få til et besøk på Sørlandshytta :)» Foto: 4000holdeplsasser.no/Ekebiv

Her er hele lista med Ruters egne vinterfavoritter:

Skøyte-tips:
Maridalsvannet (Engelsrud)

Ski-tips:
Skansebakken
Eid
Vardåsen
Tæruddalen
Tryvannstårnet
Ellingsrudåsen
Sandbråten
Dyrløkke
Steinskogen
Voksenkollen

Ake-tips

Midtstuen

Fottur-tips
Sognsvann
Brekkekrysset

Dyrelivs-tips
Ødegårdsveien

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...