Nordre Aker Budstikke

Lisa skulle drive butikk en kort periode:

– Men så gikk det så himla bra

Lisa Viksøy satser på Tåsen, og foreløpig har det vist seg å være en god ide. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Der flere små frittstående butikker pakker sammen og låser døra, så satses det på Tåsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Smaken er som kjent som baken, delt i to. Men det er mye fint å finne i Joytag-butikken på Tåsensenteret, både dameklær, sko og smykker. Rett ved siden av Mojo, som har vært der mye lenger, i samme bransje.

Mange meter med klær og sko på Tåsensenteret. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg kjørte tilfeldigvis forbi her, og så plakaten om ledig lokale. Egentlig så jeg for meg dette som et midlertidig showrom og lagerutsalg. Men så gikk det så himla bra, og det ble en ren kles- og smykkebutikk i stedet, forteller Lisa Viksjø.

Som har hatt eget smykkedesign helt siden år 2000, derav navnet Joytag, og som også selges via nett. I tillegg tar hun inn klær fra flere steder, særlig fra Frankrike.

Smykker er kult, og det var nettopp interessen og sansen for smykker som gjorde at Lisa hoppet av bankkarrieren og satset på noe helt annet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Handel utenfor sentrum, med parkering

Der flere små frittstående butikker pakker sammen og låser døra, så satses det på Tåsen.

– Kanskje trekker kundene ut fra sentrum, og til der det går å både kjøre til butikken og det er lett finne parkeringsplass? Nå har jeg leiekontrakt frem til neste sommer, så får vi se. Men det er skikkelig hyggelig å drive butikk her. Mange veldig hyggelige kunder også og som forteller at de synes det er topp at jeg har åpnet butikk her. Jeg får mange gode tilbakemdlinger.

Hoppet av bankkarrieren

Lisa bor i Bærum og avslører avslepen bergensdialekt.

– Men jeg har bodd på Østlandet i mange år nå. Jeg begynte som nevnt først med smykker. Min mor hadde vært i Asia og kjøpt med masse lekre smykker til Norge, som jeg også ble veldig inspirert av. Den gangen var jeg småbarnsmor, nummer tre var ganske så liten. Jeg var også controller i en bank. Så kom jeg dit at jeg tenkte: Nå må jeg gjøre noe annet! Så hoppet jeg på smykkebransjen. Det startet med innsalg til brudesalonger, så begynte det å rulle skikkelig.


Tulla har tatt turen til Tåsen og Joytag flere ganger, og hun setter stor pris på nærbutikker. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Flott med nærbutikker

Det er midt på dagen, og ganske rolig rundt Tåsen-senteret. Men Tulla Hanssen kommer innom, det har hun allerede gjort flere ganger siden Lisa åpnet i mars i år.

– Jeg er ekte Tåsenjente, og synes det er så flott at det er nærbutikker her. Det er så viktig å kunne gå til butikken og finne det man skal ha her. Dessuten er det jo mye fint her da! Synes Tulla fra Tåsen.

LES OGSÅ: Kjøpmannen på Tåsen lærer næringsministeren om det å drive butikk!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...