Nordre Aker Budstikke

Mener at skiltet virker

Maridalsveien innover i Maridalen fikk tidlig Delveien-skilt. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Syklister og bilister deler veien på en bedre måte enn før. Flere bilister kjører forbi med god margin og syklister er flinkere til å slippe biler forbi, ifølge prosjektleder Signe Gunn Myre, til Statens vegvesen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2018 kl 16:53

MARIDALEN: Det er Nettavisen som omtaler Del veien-skiltene tirsdag, de første skiltene kom opp i 2013 og nå er det 340 av dem rundt omkring på norske veier.

Ett av de første skiltene ble satt opp på Maridalsveien, ved inngangen til Maridalen. Skiltet skal være forebyggende, og budskapet er enkelt til både bilister, syklister og andre langs veien: Del veien!

Skiltet står der også sommeren 2018.

– Flinkere til å dele

– Tusen syklister og bilister har årlig svart på spørsmål rundt hvordan de deler veien. Og tendensen synes klar: Bilister og syklister tar mer hensyn til hverandre, fra saken i Nettavisen.

Videre:


– Vi ser også at syklister og bilister deler veien på en bedre måte enn før. Flere bilister kjører forbi med god margin og syklister er flinkere til å slippe biler forbi, ifølge prosjektleder Signe Gunn Myre, til Statens vegvesens nettside vegnett.no.

Skiltet langs Maridalsveien, på vei inn i Maridalen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Men hun sier også at det er vanskelig å måle effekten av kampanjen, siden det ikke er noen kontrollgruppe.

– Men TØI (journ. anm. Transportøkonomisk Institutt) har evaluert kampanjeskiltet og slått fast at det virker direkte på trafikantenes atferd. De sa at det gikk ti år mellom hver gang de med så stor sikkerhet kunne si at noe virket, sier legger Myre til - her kan du lese hele saken.

Fra 12 til 10

Det går også frem av saken at tidligere var det rundt 12 dødsulykker årlig blant syklistene, de siste fem årene er gjennomsnittstallet ti.


LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...