Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mener foreslått rulleskitrasé tar seg for mye til rette

Bydelsutvalget er ikke udelt positive til rullskitrasé på Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Den foreslåtte rulleskitraseen er for lang, kan true naturmangfoldet og tar seg for mye til rette i marka, mener bydelsutvalget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2017 kl 12:19

KRINGSJÅ: Det er Bymiljøetaten, som samen med Lyn, Koll, Toppidrettssenteret og Norges idrettshøgskole har fremmet forslag om å anlegge en rulleskitrasé i tilknytning idrettsparken på Kringsjå.

Uenighet om støy

Da bydelens miljø-, plan og samferdselskomité behandlet saken tidligere i mars, uttrykte de bekyrming for at ikke eventuelle utfordringer med støy for omkringliggende boliger var utredet. Da Nordre Aker Budstikke omtalte vedtaket, kom Bymiljøetaten på banen, og avviste at dette vil bli noe problem.

– Bymiljøetaten kommer ikke til å regulere inn snøproduksjon andre steder enn der Lyn allerede har etablert kanoner/uttak (ved NIH). Antakelig kommer vi ikke engang til å gjøre det – all den tid vi ønsker å konsentrere planarbeidet om en vakker og elegant trasé for sommer-/høstbruk i landskapet, sa prosjektleder Erling Christiansen i Skog- og Eiendomsforvaltningen i Oslo kommune.

Ønsker ikke inngrep i marka

Da bydelsutvalget behandlet saken sist torsdag, var de forelagt tre alternative traseer. Og det var mer enn bare mulig snøkanonstøy som bekymret. Se de tre foreslåtte alternativene her!

– I saksfremstillingen står det mye om støy, men det står ikke noe om negative konsekvenser på dyrelivet, miljøet og naturen, sa Kristine Schøyen Berdal (MDG). Hun viste også til at to av de tre traseene, ifølge kartmaterialet, går innenfor markagrensen.

– Vi forstår behovet, og det er fint med rulleskiløyper, men det er viktig å holde oss utenfor markagrensen. Hvis alle 19 kommuner som ligger inntil marka skal ta litt, så forsvinner det litt for mye. Dessuten er asfalt et irreversibelt inngrep på dyrkbar jord, la hun til.

Kortere trasé

Høyre fremmet et tilleggsforslag om at løypene muligens er for lange. Flere steder går de for nær boligbebyggelsen, hevdet partiet.

BU vedtok dermed:

1. Bydelsutvalget mener at alle de foreslåtte trasèene vil være forbundet med risiko for at boliger i området kan bli tilført et støyproblem både fra selve rulleskibruken og fra bruk av snøkanoner for snøproduksjon.

2. Mulige støykonsekvenser og konsekvenser på naturgitte forhold som vann, vegetasjon, dyreliv og biologisk mangfold, tilsier at alle tre alternativene bør konsekvensutredes i sin helhet.

3. Bydelsutvalget i Nordre Aker vil derfor ikke ta stilling til trasèvalg før en samlet konsekvensutredning foreligger.

4. Bydelsutvalget er kritisk og spørrende til om traseene må være så lange.

5. Traseen må ikke ligge i marka

Det siste punktet fikk ikke støtte fra Frps ene representant, og to av Høyres representanter.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...