Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mener Oslo må redusere vannforbruket

BEKKELAGET RENSEANLEGG: Renseanlegget ved Mosseveien tar imot og behandler avløpsvann fra Oslo sør og øst. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

En stadig økende befolkning i hovedstaden gjør at lokale myndigheter nå varsler tiltak: Enten må folk bruke mindre vann, eller så er Oslo nødt til å bygge ut mye større kapasitet og flere anlegg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2014 kl 07:23

OSLO: Befolkningen i Oslo er ventet å øke med over 10.000 personer hvert år, ifølge anslag fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Byen hadde per 1. januar 634.463 innbyggere. Om seks år kan det være 700.000 innbyggere i hovedstaden.

Les også: Bekkelaget renseanlegg er Norges nest største renseanlegg

- I dag bruker hver innbygger 160 liter vann i døgnet. Direktør Per Kristiansen i vann- og avløpsetaten mener folk må kutte forbruket med 30 liter i døgnet.

- Flere byer i Europa er nede på 100 liter om dagen, så 130 bør være realistisk. Klarer vi ikke det, må vi bygge ut mye større kapasitet og flere anlegg, sier Kristiansen til Klassekampen.

Kapasiteten ved kloakkrenseanlegget på Bekkelaget er allerede sprengt, 13 år etter at anlegget var nytt. 2,7 milliarder kroner er bevilget for å utbedre anlegget. Videre er lokale myndigheter i gang med å peke ut nye vannkilder og bedre kapasiteten på vannbehandlingen. Det gamle rørsystemet er under kontinuerlig oppgradering, men det er mangel på fagfolk som kan få fortgang i arbeidet.

Kollektivtrafikk er et annet punkt som krever nye investeringer. Ruter ser for seg en tredobling i trafikken og krever store investeringer i ny infrastruktur. Skolevesenet krever også sitt: Oslo kommune skal investere mellom 20 og 25 milliarder kroner i nye skolebygninger, og ifølge en reguleringsplan som nå er under behandling, er det lagt opp til 100.000 nye boliger som skal bygges de neste 16 årene. (©NTB)

Les også: Lyden av kloakk

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...