Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Å svinge inn rett foran en syklist, som suser i 50, er drapsforsøk»

Skyggen har englevinger. – Jeg har mange ganger hatt englevakt i trafikken, sier Kathrine Daniloff. Foto: PRIVAT

MENINGER: Daglig sykling i Oslo gir (som vanlig) foruroligende erfaring med sykt dårlige bilister. La meg oppklare.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2017 kl 13:33

1) Når du kommer fra venstre har du vikeplikt for trafikanter fra høyre, også syklister. Å svinge inn rett foran en syklist, som suser i 50, er drapsforsøk.

2) Når du skal svinge ut av veien, skal du gi tegn med retningsviserne FØR du bremser, ikke etter at du har bremset helt opp. Du skal blinke lenge før du faktisk svinger. (Jeeeez, noen ser ut til å kjøre biler uten blinklys).

3) Når du ligger bak en syklist, er det ikke hensiktsmessig å kjøre forbi når du må sneie syklisten pga. motgående trafikk, og så, uten å gi tegn til hvor du skal, brått svinge til venstre, foran samme syklist (som forlengst har tatt deg igjen), sånn at syklisten holder på å gå rett i din høyre dør. Det er drapsforsøk. Ikke glem at BMW'en din også kan bli alvorlig skadd.

Det var dagens. Ønsker du å følge Kattas trafikkskole, er det bare å henge på for mulige videre leksjoner. Folk med diagnosen "jeg gjør hva jeg vil, uansett" bes følge ekstra godt med. Det er trolig ingen som liker å leve med å ha tatt livet av noen fordi de skulle komme fortere frem.

Jeg minner også om at syklister gir lavt CO2 utslipp, og at store tall viser at det å være i god form betyr at helsebudsjettet belastes mindre. For samfunnets skyld burde jobbsyklister virkelig heies frem. Heldigvis går mesteparten av min sykkelvei på småveier og gjennom marka.


Kathrine Daniloff.

Kathrine Daniloff, syklist

Teksten ble først publisert på Facebook, og er gjengitt med tillatelse.

LES OGSÅ: Hele året enten sykler, løper, eller går Kathrine Daniloff på ski til og fra jobben. – Hun er et forbilde for kombinasjonen helse og null forurensning, sa daværende miljø- og samferdselsbyråd, Guri Melby (V), som omtalte Kathrine som «drømmedama» i 2015.

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!


FLERE MENINGER:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...