Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Arrogant fra Høyre om sykehus på Gaustad»

Fra protest mot planene for utbyggingen på Gaustad i fjor. Foto: Berit Roald / NTB

DEBATT: Venstre mener de statlige planene om gigantsykehus på Gaustad må stoppes av bystyret

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2021 kl 11:03

Høyre går hardt ut mot de av oss som er imot planene om gigantsykehus på Gaustad og antyder at vi ikke evner å sette oss inn i saken og er for preget av emosjoner. Det er ikke bare usaklig men også arrogant i en sak som er så viktig for byen og innbyggerne våre.

Vi i Venstre har tidligere tydeliggjort våre fem viktigste grunner til hvorfor gigantsykehus på Gaustad er en dårlig ide og viser til vårt tidligere innlegg: «Venstres fem grunner til å skrinlegge gigantsykehus på Gaustad».

Vi har i imidlertid behov for å svare ut påstander knyttet til kapasitet, grøntområder og ikke minst forsøket på å gripe inn i den lokale behandlingen av saken i Oslo.

Hvordan kan Høyre vite at det ikke vil være behov for utvidelse i framtida?

Lokalpolitikerne i Høyre har innhentet imponerende mange tall for å dokumentere at et gigantsykehus på Gaustad vil dekke det fremtidige behovet for sengeplasser og at det ikke vil bli aktuelt med noen utvidelser i framtida. Vi antar at sykehuset som enda ikke er bygd er tenkt å stå i en del tiår, og stusser derfor over at Høyre har en så eksakt krystallkule de kan se inn i.


Vi bor i en by som vokser og da fremstår det helt uforståelig at man bygger et sykehus i et område hvor det ikke er noen muligheter for fremtidige utvidelser.

Venstre vil ivareta grøntområdene og vi vil ikke ha høyhus opp mot de grønne åsene.

Bevaring av grøntområdene ved Gaustad er åpenbart ikke viktig for Høyre. For Venstre er det avgjørende at viktige grøntområder ned mot Sognsvannsbekken vil gå tapt. Det viktige vassdraget får en 52 meter høy vegg 20 meter unna og murer og terrengoppfyllinger tett på.

I tillegg vil sykehuset bli alt for dominerende både i nærmiljøet og på avstand på grunn av de voldsomme høydene. Venstre mener det er helt feil utvikling for Oslo å bygge høyhus opp mot byens grønne åser.

Artikkelforfatterne: BU-representant i Nordre Aker, May-Brith Døssland, bystyrerepresentant Marit Vea, og stortingspolitiker Ola Elvestuen. Foto: Marit Vea, Venstre


Sykehussaken er ikke avgjort, den avgjøres i Oslo bystyre.

Høyre går lengst i sitt innlegg når de hevder at avgjørelsen er tatt, finansieringen er på plass og konsekvensen av nye omkamper vil være forsinkelser og stor usikkerhet. Sykehussaken avgjøres i Oslo bystyre og her er vi helt enig om at partiene må ta ansvar.

Venstre mener de statlige planene om gigantsykehus på Gaustad må stoppes av bystyret. Fremfor et gigantsykehus på Gaustad vil vi bevare og utvikle Ullevål sykehus og satse på Aker. Det er helt uaktuelt å akseptere at Oslo bystyre overkjøres med en statlig plan

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...