Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Avstand til politikk

Fafo har levert en ny levekårsundersøkelse for Oslo som gir en rekke spennende svar, og stiller minst like mange spørsmål. Oslo har nå 550 000 innbygg...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Fafo har levert en ny levekårsundersøkelse for Oslo som gir en rekke spennende svar, og stiller minst like mange spørsmål. Oslo har nå 550 000 innbyggere og byens befolkning utgjør en økende andel av Norges befolkning. Hovedstaden vokser med 10 000 personer i året. Folk er på flyttefot for å realisere sine livsambisjoner. Mer en 40 prosent bor nå et annet sted enn de gjorde for 5 år siden. Levekår er på vandring og byen i sterk endring, går det frem av rapporten.

Innvandrerbefolkningen har doblet seg siden forrige levekårsundersøkelse i 1993 og mer enn 100 000 personer har nå ikke-vestlig bakgrunn. Denne gruppen har vokst fra omkring 10 prosent av befolkningen i 1993 til 20 prosent. 9 av 10 Oslo-borgere synes at de har det godt: Det gjelder store grupper av innvandrerbefolkningen også: 7-8 av 10 innvandrere oppgir at de har det ganske eller svært godt. Oslo oppfattes av innbyggerne som en sosial by. Her er det lett å få venner. 75 prosent liker sitt eget nabolag. Her er mye å glede seg over, men også mye å bekymre seg over.

Noe av det virkelig bekymringsverdige er mangelen på tillit til politikerne i byen. Rapporten slår fast at det er stor avstand til den lokale politikken. Bare 1 prosent av befolkningen er aktiv i en partiorganisasjon. Bare omkring 30 prosent svarer ja på at de stoler i det store og hele på politikere i Oslo. 69 prosent av befolkningen svarer nei på dette spørsmålet. 7 av 10 Oslo-borgere stoler ikke på byens politikere! Det er dramatisk. Og det er trist.

Særlig trist er det fordi vi kjenner byens politikere som gjennomgående ærlige og solide mennesker som virkelig vil byens beste. Vi ser ingen signaler som tilsier at Oslo er rammet av noen ukultur. Vi har hatt våre korrupsjonsskandaler, ja. Og ja, det kan stilles spørsmål ved klokheten i mange vedtak. Men spørsmål stilles da også! Og korrupsjon slåes ned på!

Nordre Aker Budstikke vil be alle i bydelen som er opptatt av politikk og demokratiske prosesser om å bidra inn mot den valgkampen som allerede er i gang. Diskuter lokale saker i familien, med kolleger, venner og naboer! Engasjer dere! Veien til tillit går gjennom engasjement og dialog.

Vi har også noen oppfordringer til byens politikere. Lytt til grasrota! Husk at dette er et lokalvalg! Hver eneste innbygger i Oslo bor i en bydel. Tenk bydelspolitikk! Og vær så snill, omtal hverandre med respekt!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...