Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Barnehage-kaos

Bystyret har vedtatt nye bestemmelser om opptak i barnehage, åpningstid og priser. Nå er det bestemt at de barna som har ventet lengst på barnehagepla...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Bystyret har vedtatt nye bestemmelser om opptak i barnehage, åpningstid og priser. Nå er det bestemt at de barna som har ventet lengst på barnehageplass, skal komme først i køen. Den nye forskriften trer i kraft fra nyttår. Alle som har søkt barnehageplass i år, får ansiennitet fra den datoen søknaden er mottatt. Den nye forskriften er presset frem etter klager fra foreldre som har opplevd trekning som urettferdig. Barn som har stått kort tid på venteliste, er blitt tilbudt plass før barn som har stått lenge på listen.

La oss håpe denne nye forskriften bringer en ny og hardt tiltrengt orden inn i barnehagekøene. Det var helt nødvendig å ta noen grep. Om dette er nok gjenstår å se. Det er ikke mange dagene siden Tommy Haabestad, daglig leder i bydelens nyeste barnehage, Eventyrstua, sto frem og fortalte om det komplette kaos. Han trodde det skule være såre enkelt å finne unger i Bydel Nordre Aker til en ny barnehage. Men listene over barn uten plass viste seg å være fullstendig misvisende. Listene inneholdt barn som hadde fått plass, som hadde ordnet seg på andre måter, eller hadde flyttet fre byen. Av en liste på 4-500 barn så var det bare 40-50 barn som faktiskt trengte plass, fortalte Haabestad til NRK. Nestleder i Private barnehager landsforbund, Nina Eikrem var krass i ordvalget.

- Det er bare kaos, både for barn og foreldre og for oss som driver barnehagene, med unntak av selve hovedopptaket i mars, sa Eikrem til NRK. Hun beskrev systemet som urettferdig for alle parter.

Nordre Aker Budstikke har gjentatte ganger skrevet om Byrådets planer om en gigantisk barnehage innenfor Skar Leir i Maridalen. Ideen er kontroversiell både i forhold til transportbehov og miljøutfordringer innenfor Markagrensen med ekstrem nærhet til Maridalsvannet. Likevel har vi ment at ideen er god og vel verd å forfølge.

Etter avsløringene av kø-kaoset er vi langt mer usikre på hvor stort behovet for en slik barnehage faktisk er. Og vi er mer usikre på Oslo kommunes evne til å håndtere utfordringene som eventuelt følger med. Vi trodde faktisk byråd Torger Ødegaard hadde oversikt over køene sine. Vi har hatt krise med barnehagebrakker som detter sammen. Det skal være løst. Vi har nå kø-kaos som forsøkes løst. Tilliten skal være veldig sterk før vi igjen støtter barnehage i Maridalen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...