Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Bedre tilrettelegging for funksjonshemmede i Oslo

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

DEBATT: For et sosialliberalt parti som Venstre er det svært viktig at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i samfunnet ut fra sine forutsetninger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2017 kl 16:32

I Dagsavisen 25. november i fjor presenteres dagens situasjon for blinde og andre med spesielle behov i Oslo når det gjelder mulighetene for å ta seg fram i byen. Camilla Wilhelmsen i Oslo Frp tok her opp forslag om å bevilge 15 millioner kroner til universell utforming av det utvendige miljø i hovedstaden, noe Oslo bystyre behandlet på sitt møte 7. desember.

Dag Gaute Gaasemyr.

Forslaget om økte midler til universell utforming, som både Frp, Høyre, Krf og Venstre stod bak, ble nedstemt i bystyret.

For et sosialliberalt parti som Venstre er det svært viktig at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal kunne delta i samfunnet ut fra sine forutsetninger. Derfor er det svært viktig at en storby som Oslo prioriterer universell utforming, slik at mennesker med spesielle behov kan ferdes i byen uten større problemer.

Høye fortauskanter og vansker med å komme inn på offentlig transportmidler uten egen hjelp er noen eksempler som kan gjøre hverdagen til en rullestolbruker krevende.


Slik ovennevnte artikkel i Dagsavisen også tar opp, er det er problem for blinde og svaksynte at lydsignal ved lyskryss ikke virker. Skal Oslo bli en by hvor alle kan komme seg fram dit de skal, er god tilrettelegging for bevegelses- og synshemmede svært viktig.

Oslo Venstre har en rekke tiltak for å bedre funksjonshemmedes vilkår i sitt program. Ett eksempel er å sørge for flere boenheter i privat eller ideell regi, under husbankens virkemidler.

I tillegg går Oslo Venstre inn for å gjøre anbudsprosessene for individuelle hjelpetiltak mer langsiktige, og at brukeren eller nærmeste pårørende skal kunne delta i utformingen av anbudet. Slik vil personer med behov for hjelpetiltak få mer forutsigbarhet i hverdagen, samtidig som de sikres god brukermedvirkning. Fritt brukervalg for brukerstyrt personlig assistent (BPA) er også noe Oslo Venstre vil jobbe for denne bystyreperioden.

Venstre har lang tradisjon for å prioritere vilkårene for svakerestilte grupper i samfunnet. Kjernen i politikken vår er, og har vært, at alle mennesker skal få mulighet til å ta ressursene sine i bruk. Derfor er det viktig at Oslos politikere legger til rette for dette også når det gjelder mulighetene til å ferdes i byrommet for alle byens borgere. Et samfunn med plass til alle uavhengig av funksjonsevne vil også bli et mer humant og raust samfunn, noe som trengs i en stadig mer usikker verden.

Dag Gaute Gaasemyr
Lokalpolitiker for Venstre


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...