Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Bydelsdager som kilde til glede og identitet

Gaute Gaasemyr ønsker bydelsdager i Nordre Aker, etter modell av blant annet Bydel Sagene. Foto: PRIVAT / BYDEL SAGENE (ARKIVFOTO)

KOMMENTAR: Bydel Sagene har blant annet lagt vekt på å vise fram bydelens kultur- og foreningstilbud for innbyggerne som del av bydelsdagene, skriver Gaute Gaasemyr (V), som ønsker bydelsdager også i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2017 kl 10:50

Oslo består i dag av 15 bydeler. Disse har til dels store variasjoner når det gjelder sosioøkonomiske levekår, demografi og urbanisering. Bydelene har et bredt spekter av oppgaver som de har ansvaret for, blant annet barnehager, hjemmetjenester for eldre og kultur. Som det politisk-administrative styringsorganet som ligger nærmest Oslos innbyggere, er det viktig at de kan bidra til å skape en form for tilhørighet og identitet for sine borgere. En måte å gjøre dette på er å arrangere bydelsdager.

I dag arrangeres bydelsdager i Bydel Sagene, Bydel Østensjø og Bydel Grünerløkka. Sistnevnte bydel har lang tradisjon for dette. Bydelsdagene har vært godt besøkt, og positiv tilslutning fra innbyggerne har gjort bydelen positive til å fortsette med dette. Bydel Sagene har blant annet lagt vekt på å vise fram bydelens kultur- og foreningstilbud for innbyggerne som del av bydelsdagene. Bydelsdagene her inneholder blant annet aktiviteter for barn, ulike underholdningsarrangementer, og markedsplasser.

Nordre Aker Venstre ønsker også at Bydel Nordre Aker kan følge eksempelet fra Bydel Sagene og innføre bydelsdager fra og med 2018. Vi mener et slikt tiltak vil være berikende for bydelens innbyggere og kunne skape sterkere tilhørighet til Bydel Nordre Aker. Bydelsdager vil kunne være et godt tilskudd til bydelens kulturliv, siden de kan tilby aktiviteter både for ung og gammel, og få vist fram det allsidige kulturlivet i Bydel Nordre Aker. Bydelsdagene må derfor inneholde aktiviteter som kan fange opp flest mulig av bydelens innbyggere.

Nordre Aker har flere steder som kan egne seg for aktiviteter for bydelsdager, blant annet Ullevål stadion senter, Nydalen, Grefsenplatået, Tåsen senter og Damplass. Nordre Aker har også mange grønne lunger og nærhet til marka, og omfattende hagebruk gjennom blant annet Solvang kolonihager. Om aktiviteter knyttet til miljøvern og hagebruk også ble en del av bydelsdagene til Nordre Aker, ville det også kunne skape økt miljøbevissthet blant bydelens innbyggere.

Nordre Aker Venstre ønsker at bydelsadministrasjonen i samarbeid med lokale lag og foreninger utformer et konsept for bydelsdager. Dette kan gjøres ved å sette ned en komité bestående av representanter fra ulike foreninger/lag i bydelen, med nødvendig støtte fra bydelsadministrasjonen. Den må sette opp et kostnadsoverslag for bydelsdager, og finne penger til dette fra neste års budsjett. Både Bydel Grünerløkka og Bydel Sagene har positive erfaringer med å arrangere bydelsdager. Derfor burde også Nordre Aker gi dette konseptet en sjanse. Det kan være med på å gi sterkere tilhørighet til bydel Nordre Aker, og gi lag og foreninger i bydelen gode muligheter til å vise fram tilbudet deres.


Gaute Gaasemyr (V)

Nestleder Kultur- og oppvekstkomiteen, Bydel Nordre Aker

LES OGSÅ:
Venstre vill sette av 200.000 kroner til bydelsdager i 2018-budsjettet

Delta i debatten? Send ditt innleg til debatt@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...