Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bydelsøkonomien er en katastrofe!

Bydel Nordre Aker måtte allerede etter 6 måneders drift kutte budsjettet med 20 millioner kroner. Grunnen til dette er på ingen måte en uforsvarlig dr...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2008 kl 10:05

Bydel Nordre Aker måtte allerede etter 6 måneders drift kutte budsjettet med 20 millioner kroner. Grunnen til dette er på ingen måte en uforsvarlig drift i bydelen, det er en total mangel på forståelse fra Byrådet og bystyrets flertall for det arbeidet som gjøres i bydelene.

Alle byens bydelsledere, uavhengig av parti, gikk i fjor høst sammen om å rope et varsko til byråd og bystyre når det gjaldt rammetildelingen til bydelene. Kuttene i bydelene ville gå ut over eldreomsorg, barnehager, tilbud til barn/unge og redusere utvalgenes mulighet til å gi et tilstrekkelig tilbud inne psykiatrien. Den viktige støtten til frivillig arbeid som utløser tusenvis av frivillige årsverk ville også bli kraftig redusert.

De sa i klartekst at det manglet 300 millioner kroner for at bydelene skal kunne drive forsvarlig i inneværende år.

Arbeiderpartiet la derfor inn disse midlene i budsjettet, men fikk ikke flertall. Venstre kunne sørget for at det ble flertall, men valgte å støtte det borgerlige byrådets underbudsjettering.

Bydelslederne fikk rett, og hva gjør byrådet med det? Ingenting.

I Oslo vil vi høyst sannsynlig få et overskudd i 2008 på over 500 millioner kroner. I fjor hadde byen et like stort overskudd. En skulle derfor tro at disse midlene skulle brukes til innbyggernes beste, men nei, byrådet bruker nå overskuddet til å betale for sin egen fiasko, innføring av nytt IKT-system, som de fleste advarte mot.

Den sentraliseringen som pågår i Oslo Kommune svekker bydelene økonomisk fra dag til dag. Bare den nye sykehjemsetaten koster Nordre Aker bydel 20 millioner i årlige merutgifter.

Arbeiderpartiet krever nå at byrådet og bystyret kompenserer bydelene for de tap de har hatt ved sentraliseringstiltakene. Vi vil ikke lenger være med på nedskjæringer som svekker tjenestetilbudet for befolkningen.

Ivar Christiansen

Gruppeleder for Arbeiderpartiet i Nordre Aker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...