Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Bydelsutvalget bør ta selvkritikk for å ha brukt opp pengene på et torg vi ikke har råd til

Ingeborg Briseid Kraft (V) på John Colletts plass. Foto: Privat

KOMMENATR: I 2016 fikk bydelen 3,2 millioner øremerket torg og møteplasser. Alle pengene vi fikk ble brukt til å betale Dronninga landskap for å lage et forprosjekt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2018 kl 13:10

Nylig kunne vi lese i Nordre Aker Budstikke at bydelen ikke har fått nok penger til oppgraderingen av John Colletts plass. Det er en sannhet med modifikasjoner. I 2016 søkte bydelen om økonomisk støtte til oppgraderingen av torget. Vi fikk 3,2 millioner fra tilskuddsmidler øremerket torg og møteplasser. Alle pengene vi fikk ble brukt til å betale Dronninga landskap for å lage et forprosjekt. Arkitektfirmaet tegnet et imponerende torg med en prislapp på drøye 12 millioner.

Vi som sitter i bydelsutvalget bør ta selvkritikk for å ha brukt opp alle pengene på et arkitektfirma som har tegnet et torg vi ikke har råd til. Fine tegninger hjelper lite når prosjektet ikke kan bli realisert. Det var sjenerøst at bydelen nylig fikk ytterligere 4 millioner da vi søkte om støtte til prosjektet for andre gang. Nå må vi trolig bruke deler av pengene på å betale Dronninga landskap på nytt for at de skal lage en nedskalert versjon av prosjektet. Denne flausen må vi ta lærdom av slik at vi neste gang har en finansieringsplan før vi gir kreativiteten frie tøyler.

Arbeidet med oppgraderingen av John Colletts plass leder samtidig til et betimelig spørsmål, nemlig hvorfor bydelen ikke har egne midler å bruke når vi ønsker å oppgradere et torg i bydelen, men alltid må søke om støtte fra ulike tilskuddsordninger?

John Colletts plass, med Abels hage, i dag. Hvordan bir plassen i fremtiden? Foto: Privat

Bydelene får tildelt midler ut fra en estimering av hvor mye penger den enkelte bydel vil trenge for å gi innbyggerne de velferdsgodene de har krav på. Som regel stemmer anslagene godt og det er lite eller ingenting til overs når pengene er fordelt på de ulike funksjonsområdene. I budsjettprosessene i bydel Nordre Aker har Venstre foreslått å øke frivillighetsmidlene, innføre bydelsdager og styrke den lokale kulturelle skolesekken. Dette er forslag som innebærer å flytte på noen hundre tusen av et budsjett på 1,5 milliarder, men marginene er så små at selv ørsmå endringer er vanskelig å få gjennomslag for.


I tillegg til John Colletts plass ønsker bydelen også å oppgradere Gransjordet. Dette prosjektet vil koste flere millioner og bydelen har ingen penger til formålet. Bydelen har faktisk i underkant av én million kroner per år til disposisjon for drift av alle områdene vi har ansvar for.

Hvis bydelene skal ha ansvar for oppgraderinger av en slik størrelse som John Colletts plass og Gransjordet mener jeg at vi også må få penger til det. Dette kan skje enten ved at byrådet fordeler mer penger til parker og møteplasser i bydelsbudsjettet eller ved at bydelene rett og slett får midler som ikke er rettet mot et bestemt formål, men som bydelspolitikerne kan disponere slik de selv mener er riktig. Et annet alternativ er at Bymiljøetaten overtar ansvaret for grøntområder og torg, men da risikerer vi at bydelen får mindre innflytelse over prosjekter som har stor betydning for innbyggerne.

Etter min mening vil det være best om bydelene får penger utover de kriteriefordelte midlene som vi kan bruke på større og mindre prosjekter. Det vil være enda mer givende å være bydelspolitiker hvis vi har økonomisk handlingsrom til å gjennomføre positive tiltak i lokalmiljøet.

LES OGSÅ: Arbeiderpartiet er helt uenig med Venstre: Bydelen bør heller få skryt for arbeidet med John Colletts plass

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...