Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bydelsutvalget må ta ansvar!

Bydel Nordre Aker står overfor store økonomiske utfordringer. Et stort overforbruk av sykehjemsplasser har ført til at bydelen ligger an til en budsje...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2008 kl 08:40

Bydel Nordre Aker står overfor store økonomiske utfordringer. Et stort overforbruk av sykehjemsplasser har ført til at bydelen ligger an til en budsjettoverskridelse på rundt 20 millioner kr for 2008. Årsakene til dette er sammensatte. Bydelsoverlegen har med rette kritisert Ullevål sykehus for en uforsvarlig utskrivningspraksis der eldre, alvorlig syke mennesker ender som kasteballer mellom sykehusene og bydelens sykehjem. Likevel kan hverken bydelsadminstrasjonen eller bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker fraskrive seg ansvaret for den vanskelige økonomiske situasjonen bydelen er havnet i. I 2007 var det gjennomsnittlige forbruket av sykehjemsplasser i bydelen 23 plasser mer enn budsjettert. I 2008 har merforbruket økt til 44 plasser. At bydelen nå går på en stor budsjettsprekk, burde derfor ikke overraske noen. Mer overraskende burde det derimot være at det ikke har blitt tatt nødvendige budsjettmessige grep før.

Det bør ikke herske noen tvil om at å gi våre eldste og sykeste medmennesker nødvendig pleie, er prioritet nummer én. Bydelen må derfor innrette sin økonomi slik at vi kan ta ansvar for lovpålagte tjenester som er av kritisk betydning for de svakeste blant oss. Høyres representanter i BU har i lang tid manet til budsjettmessig nøkternhet. Da bydelens nåværende budsjett ble vedtatt i desember 2007, foreslo Høyre å øke budsjettet til kjøp av sykehjemsplasser mot stemmene til Ap, SV og Rødt.

I bydelsutvalgsmøtet 12. juni foreslo Høyre å redusere møtevirksomheten til bydelens politikere slik at BU kan bidra direkte til den økonomiske dugnaden som nå er nødvendig. Dessverre ble dette forslaget nedstemt av Venstre, Ap, SV og Rødt. Flertallet i bydelsutvalget er åpenbart av den oppfatning at bydelens politikere skal være uberørt av budsjettkuttene, mens bydelens befolkning og de ansatte må ta hele støyten. Forstå det den som kan!

Enda alvorligere er det at Ap, SV og Rødt stemte i mot store deler av de 20 millionene bydelsdirektøren foreslo å kutte i bydelsbudsjettet, uten å foreskrive en realistisk inndekning. Å tro at byrådet kan dekke inn løpende underskudd i bydelen når bydelspolitikerne viser en oppsiktsvekkende mangel på økonomisk realisme og evne til å prioritere, faller på sin egen urimelighet. Velgerne i Nordre Aker har fortjent lokalpolitikere som tar ansvar, ikke politikere som skyver ansvaret foran seg og styrer mot at bydelen blir satt under administrasjon!

Tom-Espen Møller

Medlem av Høyres BU-gruppe i Nordre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...