Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Bygging av idrettshaller krever nøkternhet

Oslos befolkning er i sterk vekst. De siste tre årene har antall barn og unge fra 6-19 år vokst fra 70.755 til 75.073, dvs. med 6,1 prosent. I samme p...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Oslos befolkning er i sterk vekst. De siste tre årene har antall barn og unge fra 6-19 år vokst fra 70.755 til 75.073, dvs. med 6,1 prosent. I samme periode har antall medlemskap i idrettslagene for denne gruppen økt fra 58.543 til 65.533, dvs. med 11,9 prosent. Tilstrømningen til idretten øker altså mer enn befolkningsveksten, og som man ser er deltakelsen i idrettslagene svært høy blant barn og unge.

Samtidig er det dessverre et faktum at Oslo har svært lav kapasitetsdekning når det gjelder en del viktige kategorier idrettsanlegg. Flerbrukshaller er en slik kategori. Det går nesten dobbelt så mange osloborgere pr. hall som i noe annet fylke. I Oslo er det 13.132 innbyggere pr. hall, i landet forøvrig 5.650.

Flerbrukshaller er viktige fordi de dekker behovene til mange idretter; basketball, håndball, gymnastikk og turn, innebandy, badminton og volleyball. I dag er situasjonen at lag som deltar i seriespill i disse idrettene får adgang til å trene rundt en time i uken i en kommunal hall.

For å bedre situasjonen har Oslo Idrettskrets etablert Oslo Idrettshaller AS sammen med særforbundene for de seks involverte idrettene og Oslo Bedriftsidrettskrets. Målet er å bygge 6-8 nye spilleflater over noen få år. Det er inngått en samarbeidsavtale med Oslo kommune og på kommunens budsjett for 2006 ble det avsatt 20 mill. kr til prosjekter i selskapets regi. Kultur- og kirkedepartementet har på sin side lansert en egen programsatsing for flerbrukshaller i Oslo. Den innebærer at staten øker spillemiddelfinansieringen av åtte håndballflater fra 7 til 10 mill. pr. flate. Siden har OBOS og Oslo Idrettshaller AS inngått en sponsoravtale som innebærer at. OBOS vil bidra med 15 mill. kr til bygging av seks flerbrukshaller. Følgende prosjekter forventes realisert i avtaleperioden: Voksen, Ellingsrud, Lerskallen i tidsrommet 2007/2008 og Årvoll, Lambertseter, Korsvoll 2009/2010.

En forutsetning for å få til et slikt løft er at man kan utvikle et forholdsvis rimelig hallkonsept basert på en nøktern, men tilfredsstillende standard. I enkelte bydeler har vi opplevd at denne forutsetningen ikke blir forstått. Det stilles til dels omfattende krav til hva hallen bør inneholde utover idretten slik som ungdomsklubb, bibliotek osv. Isolert sett kan vi forstå at bydeler har slike ønsker. Men de er idretten uvedkomne, og merutgiftene må i så fall dekkes over andre budsjetter. Som regel er det tale om ønsker og krav fra bydelene side uten ordnet finansiering. I slike tilfeller kan resultatet lett bli at den konkrete lokale hallen ikke lar seg realisere, og at midlene i stedet anvendes på neste prosjekt i hallkøen.

Min oppfordring til bydelene er derfor å være nøkterne. La ikke det beste bli det godes fiende. Idretten har stort behov for flerbrukshaller. Dersom bydelene stanser prosjektene med krav om noe større og mer, kan idrettshallen lett bli et drømmeslott – til liten nytte for dagens barn og unge.

Rolf Nyhus

Styreleder i Oslo Idrettshaller AS

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...