Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Brillebloggen:

De «skjulte» optiker-heltene

BRILLEFINT TEAM: Optiker og faglig leder, Trine Johnsen, leder optikerne under årets eyecamp i Zanzibar. F.v.: Trine Johnsen, Nina Hoang, Lise Viola Haraldstad, Bjørnar Alsvik og Isabell Nguyen. Foto: Morten Bendiksen

BRILLEBLOGGEN: Store smil kommer frem når brillene er på plass, og det er optikernes fortjeneste at vi lykkes med årets hjelpeaksjon på Zanzibar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2018 kl 09:36

For tredje gang blogger Philip Reiler fra Grefsen om sine opplevelser i løpet av den ukeslange Eyecampen i Tanzania. Reiler er PR-sjef i optikerkjeden Specsavers, som har reist til Tanzania med briller som er donert fra Norge. Eyecamp er en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

DAG 4

I dag dukket det opp mange personer med behov for sterke styrker på brillene. Støvskyen har knapt lagt seg etter at vi har parkert minibussen, før vi får øye på den store folkemengden som allerede har samlet seg utenfor den lokale helseklinikken. Ute av den behagelig luftkondisjonerte bussen, møter en vegg av varme oss – med 35 stekende varmegrader!

Høy luftfuktighet gjør at det nærmest er som å tre inn i en gedigen badstue og klærne klistrer seg til kroppen. Landsbyen heter Chwaka og ligger en time fra den siste landsbyen vi var i: Mahonda.

I nytt og ukjent terreng setter optikerne, med Trine Johnsen i spissen, opp stasjonene som skal betjene nærmere 300 personer. Det jobbes på spreng og etter kort tid er det optiske utstyret rigget klart og brillestyrkene plassert i riktig rekkefølge. Nå kan hele landsbyen bare komme.

Optikerne vil i likhet med resten av teamet, hjelpe flest mulig og har virkelig lidenskap for visjonen om at alle skal ha krav på god øyehelse. Den holdningen bærer de spesielt med seg under «Gi syn til Tanzania».


FIKK SJEKKET SYNET: Også de ansatte på hotellet vårt får nyte godt av brillene som er gitt av kunder i Norge. Her er det optiker Isabell Nguyen hos Specsavers Grensen som tester synet hos personalet på hotellet. Foto: Morten Bendiksen

Samtidig må de ikke glemme å drikke nok vann og ta vare på seg selv også. Det er imidlertid fort gjort å glemme når de vil hjelpe flest mulig av de trengende til Specsavers-eyecampen. Derfor er lunsjen et veldig kjærkomment avbrekk, og en fin anledning til å oppsummere dagen så langt. Med de dyktige og standhaftige optikerne ser vi faktisk ut til å sette ny rekord for antall synstester i «Gi syn til Tanzania» og er spente på det endelige resultatet når uken er omme.

BRILLEBLOGGEN 2018:

LES MER OM GI SYN TIL TANZANIA OG TIDLIGERE BRILLEBLOGGER HER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...