Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

DEBATT: - Mange flere biler til i døgnet på denne veien?

"Det er faktisk så ille trafikale kjøreforhold i området noen dager, at man nesten må oppfordre folk som bor ved Langsetløkka til å la bilen stå!"

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 19:59

KJELSÅS: Hvert år er det biler som sklir ned Lachmannsvei mot Langsetløkka. Jeg mener det kun må være flaks at det ikke har skjedd noen alvorlige ulykker på denne strekningen til og fra Langsetløkka, så langt.

Jeg har en god bil med firehjulstrekk, og trodde ikke jeg ville oppleve noe spesielt store vansker med denne bakken fra Lachmannsvei, da jeg flyttet til Langsetløkka for litt over et halvt år siden. Alternativ ankomst er opp via Osebakken og Midtoddveien, men denne veien er enda brattere og verre. Jeg bruker derfor alltid å kjøre via Lachmannsvei.

Men det er faktisk så ille trafikale kjøreforhold i området noen dager, at man nesten må oppfordre folk som bor ved Langsetløkka til å la bilen stå!

Dette er historien om en dag fra forrige uke:

Den 16. januar kl. 07.40 kjører jeg fra Langsetløkka på vei mot jobb. Det er mørkt, og jeg legger ikke merke til at det er så glatt som det viser seg å være. Regnet gjør at det ser mer ut som «sørpe», og været har vært mildt den siste tiden.
Jeg starter på bakken opp fra Langsetløkka (Lachmannsvei), og jeg kommer midtveis da
bilen gir tydelige tegn på at det er glatt. Det går saktere og saktere, og jeg ankommer nesten toppen av bakken – i svingen - da bilen står stille.


Følelsen da bilen ukontrollert sklir baklengs nedover bakken igjen er ikke spesielt god. Bilen sklir ca. 10 meter før den vrir seg 90 grader og stopper midt i bakken. Heldigvis er det ingen mennesker i bakken da dette skjer. Det ville ha fått fatale konsekvenser!

En annen bil kommer ovenfra og legger merket til situasjonen akkurat for sent, og bil nummer to er ute på glattisen og våger ikke å kjøre lenger. Vi får begge to hjelp av Falck til å komme oss løs.
En nabo er i gang med å fordele litt grus utover de verste partiene, mens en annen nabo ringer kommunen for å få hjelp til å strø.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Bare få minutter etter at vi har fått trukket opp bilene kommer det en ny bil som prøver å kjøre opp, men som sklir ned bakken igjen. I telefon med kommunen, fraskriver de seg ansvaret for å strø denne veien da deler av den er privateid.

Naboen ringer til politiet og oppfordrer dem til å stenge veien inntil det er sikkert å kjøre der igjen. Politiet sørger senere for å beordre en traktor til bakken for å strø. Traktoren velger å rygge opp bakken for at strømaskinen som sitter bak skal få mulighet til å legge grus før traktordekkene inntar bakken.


Poenget mitt er: Jeg gjorde en feil vurdering ved å kjøre denne bakken denne dagen. Jeg var ikke alene om det, og jeg er helt sikker på at det er flere andre bilister som vil gjøre samme feilen ved andre tilsvarende anledninger.Dette er i utgangspunktet en ekstremt smal og farlig vei uten fortau. Det er masse barn, voksne, hunder og turentusiaster som benytter veien.

Utbyggingen av Rønningen vil medføre over 100 biler til i døgnet på denne veien i henhold til trafikkanalysen som er utarbeidet av Sweco Norge AS. Om utbyggingen av Rønningen finnes det en ankomst som er 800m kortere. Denne er i sør-enden av Rønningen via Myrerskogveien der det er fortau og direkte innkjørsel. Hvorfor har ikke dette ankomstalternativet blitt utredet bedre?

Jeg håper uansett utfall av denne saken at denne historien kan medvirke til at involverte etater gjør en vurdering om hva som skal til for å sikre at det ikke skjer fatale ulykker i denne bakken i fremtiden!

Morten Bakke, beboer ved Langsetløkka.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...