Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Det borgerlige byrådet forrådte velgerne sine»

Deler av småhusbebyggelsen på nedre Grefsen, sett fra Storokrysset. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Det borgerlige forrige byrådet med Høyre i spissen, har forrådt sine velgere og beboere på Grefsen ved udemokratisk og kynisk opptreden.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2016 kl 09:49

At byens politikere i det hele tatt kan foreslå å sanere et miljøvennlig, velfungerende og velholdt småhusområde som nedre Grefsen er umulig å forstå. Det er helt uakseptabelt, og vitner om skremmende politiske holdninger til hva slags by vi vil risikere å få.

Om lokaldemokratiet

At historieløse og kyniske politikere også velger bort demokratiske spilleregler i prosessen for å få vedtatt et forslag til sanering av folks hjem, gjør det enda farligere. Er «lokaldemokrati/bydelsdemokrati» bare fyndord uten mening for visse politikere?

Det vi trenger nå, er full støtte og innsats fra alle partier i BU i Nordre Aker, og en erkjennelse av at vedtaket var uheldig, og vi må få en rask omgjøring av vedtaket i Byrådet.

LES OGSÅ: Beboeraksjonen mobiliserer bredt foran BU-møtet 31. mars

Fordi

Av det som har fremkommet av prosessen hittil i Nordre Aker Budstikke, synes det som om alle de borgerlige partiene i det forrige byrådet fullstendig har neglisjert de lokaldemokratiske spillereglene som vi i Norge er stolte av.

Når byrådet ikke fikk inn noen kommentarer til planforslaget fra bydelen, må de ha forstått (hvis de ville) at dette ikke var behandlet slik det skulle.

Noe av det verste politikere kan gjøre, er å ta fra folk hjemmene, tryggheten og fremtidstroen. Til tross for dette alvoret for mange tusen beboere på Grefsen, har man altså valgt å kuppe beslutningsprosessen, f.eks. ved å utelate ordet «Grefsen» både i «brainstormingen» og i planteksten.

Dersom vedtaksprosessen i bydelen og byrådet ikke har blitt korrekt gjennomført, bør vedtaket bare av den grunn kjennes ugyldig!

Resultatet er rått kynisk

Hadde det ikke vært for en meget prisverdig avsløring i «Talefoten», bydelens menighetsblad, etter innlegg av grefsenbeboer Haavard Nordlie, ville vi fremdeles ha vært uvitende om disse destruktive beslutningene!!!

LES BAKGRUNNEN: Frykter sanering av småhusområdet på nedre Grefsen

Dette er et klart bevis på viktige mangler rundt informasjonsplikten, og prosessen må ha vært fullstendig feil.

Ingen av de mange tusen berørte beboerne på nedre Grefsen har fått vite at deres hjem og hus er uønsket i bydelen, og at det er planlagt sanering ved hjelp av umenneskelig «utfrysningstaktikk», slik at de som ikke vil selge, blir boende i skyggen, inneklemt mellom høye blokker, til de ikke holder ut mer i sine forhatte «eplehager» (det nye politiske fy-ordet). I beste kommunistiske stil.

Fullstendig uvitende om denne kynismen fra politikere i Oslo, har mange nyinnflyttede småbarnsfamilier og andre nylig investert i boligkjøp, utbygging, modernisering og forbedringer av hus i god tro på en trivelig fremtid på Grefsen. Mange av disse sitter med en betydelig gjeld, basert på langsiktig investering og bevaring av et flott bomiljø. Nå har deres hjem plutselig blitt politisk uglesett og adskillig mindre verd. Mange vil kunne bli ruinert.

Det er klart man føler seg forrådt og fanget i en felle! Hvor har det blitt av anstendigheten?

Alle kan imidlertid gjøre feil. Nå er tiden inne til å rette opp feilen, innen ubotelig skade har skjedd!

Siden de borgerlige partier ikke lenger har makt i byrådet til å rette opp i galskapen alene, håper jeg det rødgrønne byrådet har mer forståelse for medmennesker, kultur og bymiljø enn det borgerlige byrådet hadde, og vil ta nedre Grefsen ut av utbyggingsplanen snarest.

Ragnar Skjærstad
Beboer nedre Grefsen

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...