ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Åpent brev:

«Det er ikke en eneste beboer i Ullevål Hageby som ikke vet at det er kolonialbutikk i Kinobygningen»

Stein Amundsen har nå sendt et brev og 436 underskrifter mot den nye vindusdekorasjonen på Kiwi trikkesløyfa. Foto: Stella Oter Lindeberg

ÅPENT BREV: Det er en kjensgjerning at det er kommet sterke ytringer og sterk motstand etter den siste vindusfasaden som Kiwi på John Colletts plass gjennomførte ved siste ombygging av butikken. Mange har sågar ytret seg til å boikotte butikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2021 kl 13:32

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Stein Amundsen startet en underskriftskampanje («Vi vil ha tilbake den gamle vindusfaasaden med bilder fra gamle Ullevål Hageby på Kiwi, John Colletts plass, snarest mulig!») for å få Kiwi til å bytte den nye vindusdekorasjonen på John Colletts plass, med de historiske bildene som hang der før.

Overfor Nordre Aker Budstikke har Kiwi formidlet at de lytter til lokalmiljøet, og vil endre dukene med de store kiwifruktene som ble hengt opp i forbindelse med oppussingen av nærbutikken. Dagligvarekjeden vil imidlertid avvente behandlingen av en klage som naboer har sendt til Plan- og bygningsetaten, før de foretar seg noe. Det er også uklart hva de skal bytte de eksisterende dukene med. Under følger et åpent brev fra kampanjeleder Amundsen, til Kiwis regionssjef Tore Hartmann, sendt 7. desember. Brevet gjengis med tillatelse.

Undertegnede startet på oppfordring en underskriftskampanje for ca. 3 uker siden, jfr over, oversender deg nå 436 underskrifter som støtter ovennevnte kampanje.

Det er en kjensgjerning at det er kommet sterke ytringer og sterk motstand etter den siste vindusfasaden som Kiwi på John Colletts plass gjennomførte ved siste ombygging av butikken. Mange har sågar ytret seg til å boikotte butikken, men undertegnede har klart å stagge disse.

Jeg henstiller til dialog og et forsøk på å komme til et godt resultat gjennom gjensidig forståelse. Slik butikken fremstod tidligere med forheng med bilder fra gamle Ullevål hageby m.v. før siste ombygging, fikk stor anerkjennelse hos beboerne og de handlende på Kiwi, noe som ga butikken et godt omdømme i nærmiljøet.

ANNONSE

Tidligere var butikkvinduene dekket av gamle bilder fra Ullevål Hageby. Blant annet gammelt butikkinteriør, trikkesløyfa og inngangen til Ullevål kino, som lå i bygget. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det har seg nemlig slik at det har vært kolonialbutikk i den gamle ærverdige Kinobygningen i flere mannsaldre, med ulike aktører. Bygningen er som kjent på gul liste fra Byantikvaren, og vel verdt å ta godt vare på, og det er derfor viktig at den fremstår mest mulig intakt.

På dette grunnlag tror jeg også du er enig i at de store grønne og delvis gule forhengene med bilde av en gigant-kiwi på innsiden av vinduene ikke gjør dette over hodet. (Jeg bemerker at jeg aldri har kalt dem «plastikkgreiene» slik Avisa Oslo skriver, og avisen får selv stå for den beskrivelsen.)

Gigantiske kiwier preger nå vindusflatene i første etasje. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Videre har jeg lest at Kiwi har fått henstilling fra byggherre som mener det må klart fremgå at det er butikk i bygningen. La meg si det slik, det er ikke en eneste beboer i Ullevål Hageby og dens omegn som ikke vet at det er kolonialbutikk i Kinobygningen. Og nær alle de som daglig kommer hjem fra sitt arbeid med trikken, går innom for å handle. Jeg ser det derfor som svært viktig for Kiwi at butikkens omdømme opprettholdes, og noe alle skulle være tjent med. Et godt handlested gir gode relasjoner og ditto glede i hverdagen. La oss bibeholde det sammen. Og det er ikke slik at noen valfarter fra andre bydeler i Oslo for å komme å handle matvarer o.l. her. Dette er og forblir en nærbutikk, og en viktig sådan.

ANNONSE

Jeg henstiller derfor på det sterkeste til at du og dine omgjør vindusfasaden til den gamle utformingen før siste ombygging, og alternativt noe tilsvarende som før. Jeg bistår gjerne i en god dialog med dere, og vi trenger alle nå positive nyheter før Jul.

Avslutningsvis ønsker jeg deg en god førjulstid, og imøteser et positivt svar som jeg kan dele med mine i Ullevål hageby og omegn, og aller helst før Julaften.

Jeg hører fra deg !

Med vennlig hilsen
Stein Amundsen
Kampanjeleder

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE