Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Det er vel ikke lov å kjøre fortere enn fartsgrensen selv om det er glatt?»

KOMMENTAR: Vi ser daglig grisekjøring i Lachmanns vei, en skolevei for veldig mange barn ved Kjelsås skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2018 kl 20:54

Vi ser til daglig kjøring med alt for stor fart i Lachmanns vei – spesielt i bakken opp fra Langsetløkka og videre opp mot krysset Solemskogveien og Lachmanns vei. Fartsgrensen er 30 km/t i veien.

Så vidt jeg vet gir Vegtrafikkloven ingen dispensasjon til å kjøre fortere enn fartsgrensen fordi det er glatt, for å komme opp en glatt bakke. Men vegtrafikkloven stiller krav om at bil skal være skodd etter forholdene.

Med andre ord – klarer ikke store biler eller små biler å komme opp bakken i normal fart må de bytte «sko», eller sjåføren må ta seg arbeidet med å legge på kjetting.

Senest i går (journ. anm. tirsdag) ettermiddag observerte jeg en lastebil ta fart nede ved Langsetløkka for å komme opp bakken.

Alle som ferdes i Lachmanns vei settes i fare ved slik kjøring.


Vi har ingen ønsker om å sette kjepper i hjulene for arbeidet som folk må utføre, hverken utbygging av vei eller utbygging av boliger. Men vi forventer at andre – både myke og harde trafikanter – skal kunne ferdes i Lachmanns vei uten fare for å bli kjørt ned!

Lachmanns vei er skolevei for mange barn ved Kjelsås skole. I disse tider kanskje for ekstra mange barn, siden både Myrerskogveien og Osetbakken (nederste del av Lachmanns vei) er stengt for gjennomkjøring.

Ekstra aktpågivende kjøring bør være påkrevet.

Eivind Bogerud,
beboer i Lachmanns vei

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med REN, som svarer følgende:


Våre ansatte skal selvsagt overholde trafikkreglene. Renovasjonsbilene er store og tunge og krever ekstra aktsomhet. At bilene må rygge noen meter slik at man får opp en viss marsjtakt og får i gang giret, er imidlertid ikke helt uvanlig på vinterføre. Når jeg ser på videoen, ser det ikke ut som om bilen kjører over 30 km/t, men jeg skal ikke argumentere mot øyenvitneskildringer. Jeg ser ikke om bilen har kjetting, så som sagt må vi snakke med renovatørene før jeg kan si noe håndfast.

Skriver informasjonsansvarlig Jørgen Bakke Fredriksen i en mail til nab.no.

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...