ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Dugnad:

«Rimelig koronavennlig å spa snø med tre til ti meters mellomrom»

Lillomarka, januar 2021. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Gutta i Bymiljøetaten rydder løyper så kjedet går varmt lenger inn i skogen, så kanskje vi kunne gi dem en håndsrekning?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2021 kl 15:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Dette innlegget ble først publisert på marka-facebooksiden Skiføre i Lillomarka, men forfatteren deler med Nordre Aker Budstikkes lesere.

Dugnad. Ordet er kanskje ikke veldig positivt lada i moderne tid, salg av doruller eller arbeid på fellesområder.

Enda mindre pop ble det kanskje når det er blitt brukt i Korona-sammenheng, men kanskje nettop pga denne såkalte korona-dugnaden så er tiden inne for annen dugnad.

En lystbetont aktivitet som hjelper deg selv og andre til gode skiopplevelser. Så hvorfor sitte inne når alt håp er ute?

De siste ukene har det kommet snø og den kom som julekvelden på trærne. De rakk ikke å beskytte seg så nå henger de med nebbet mens de frykter en prolaps.

ANNONSE

I tillegg har marka samlet på vann gjennom en lang og relativt fuktig høst. Uten en god barfrostsesong har derfor blitt noen blauthøl som har tatt litt tid å fryse. De aller fleste er nå frosset, men mangler snø.

Så hva trenger vi? tid, lyst, ork, spade, sag og litt pågangsmot?

I dag var jeg en tur fra Evensetermyra og opp mot Griseputten. En av de kuleste løypene jeg vet om i Lillomarka når det er bra med snø.

Når jeg kom til første blauthøl etter en liten bekk var det noe rart. Det lå noe hvit oppi der. Siden tirsdag formiddag hadde en med spade starta. Siden jeg er bittelitt overivrig så spadde jeg på med mere i høyden og i bredden, men for et grunnarbeid. Er du her inne spanderer jeg en kaffe på deg.

Dette gjorde at jeg kom litt lengre enn fryktet. Jeg sagde og klipte, og jeg spadde snø inn igjen i løypa. Noen smilte og sa hei, en eldre herre sa det var en god gjerning, men mest oppmuntrende var de unge gutta fra Kjelsås som spontant utbrøt «Bra Jobba» i det de suste nedover.

ANNONSE

Gutta i Bymiljøetaten rydder løyper så kjedet går varmt lenger inn i skogen så kanskje vi kunne gi dem en håndsrekning sånn at de og løypene er klare når neste snøfall kommer?

Jeg vurderer ny dugnad på tirsdag ettermiddag, men må samkjøre timeplanen litt med hun jeg deler barn, postkasse, lån og innimellom spiser middag med.

Det rimelig koronavennlig å hugge trær og spa snø med 3-10 meters mellomrom. Invitasjon kommer.

Gerhardsen.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Bymiljøetaten, og leder for markaseksjonen, Knut Johansson, som skriver følgende i en melding til avisa: – Så lenge de ikke går utenfor selve traséen og - eller - skader produksjon av skog, og grunneiertillatelse foreligger, så er dette greit for oss. Dugnaden i dette tilfellet er på Oslo kommunes grunn og godkjent.

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE