Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

Det som kan bli en absurd sesong

Det bli en rar sesong for Lyn-supporterne om klubben deres nektes opprykk. Foto: FOTO: LARS OPSTAD/Kladd.no

Dersom forslaget om nytt seriesystem blir vedtatt under forbundstinget i slutten av februar, kan det bli en merkelig sesong for Lyns 3.divisjonsspillere, og deres supportere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2016 kl 16:21

I forslaget ligger det at antall avdelinger i 3.divisjon skal halveres. Dermed vil det ikke bli opprykk fra 3.divisjon i årets sesong.

Etter fjorårets triste sortie fra 2.divisjon er Lyn mildt sagt opprykkskåte. Å gå til en ny sesong hvor man ikke kan rykke må i så fall bli en absurd følelse.

Lyn-trener Tresor Egholm mener dersom forslaget om nytt seriesystem blir vedtatt under forbundstinget i slutten av februar, blir det en merkelig sesong for Lyns 3.divisjonsspillere, og deres supportere. I forslaget ligger det at antall avdelinger i 3.divisjon skal halveres. Dermed vil det ikke bli opprykk fra 3.divisjon i årets sesong.

LES OGSÅ: De ble årets navn

Etter fjorårets nedrykk er Lyn mildt sagt opprykkskåte. Å ikke få lov til å rykke opp kan i så fall bli en gigantisk nedtur. Lyn-trener Tresor Egholm uttrykker at dette endrer forutsetningene totalt foran seriestarten. Budsjettene for 2016 er allerede spikret.

Jeg tror neppe Lyn blir nødt til å kjempe mot nedrykk. Men om opprykksmuligheten forsvinner blir det hele en merkelig affære. Og ikke ha noe å spille for skaper ikke akkurat bra fotball.

LES OGSÅ: Rekord-salget på Tåsen

Seriesystemene i norsk fotball har blitt endret mange ganger de siste 50 til 60 årene. Endringene har vært nødvendige for å tilpasse seg utviklingen av sporten, tidsånden og hva publikum vil ha. Umiddelbart vil jeg ikke slakte forslaget. Det kan hende at det vil fungere på sikt.

LES OGSÅ: Han har bestemt seg

Men for klubbene som eventuelt vil bli berørt, har jeg stor forståelse for vil føle seg kommet i skvis. For unge lovende spillere er opprykksmuligheter en flott inspirasjon. Og selvfølgelig for hele laget og klubben. Når det er å vinne serien ikke vil bli belønnet med opprykk, går mye av lufta i inspirasjonsballongen ut.

Og det får konsekvenser for blant annet sponsor -og publikumsinntekter.

Selv om endringer er nødvendig med jevne, og ujevne mellomrom er det sjeldent at konsekvensene kan bli så dramatiske.

Undertegnede kan ikke huske sist endringer i seriesystemet førte til at ingen avdelingsvinnere i en divisjon kunne rykke opp.
NFF bør komme opp med en alternativ plan slik at opprykksjagende Lyn ikke blir satt ett helt år tilbake.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...