Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Dette ser rart ut, Skeid»

Mange rister på hodet av at Ørjan Valla allerede må gå som Skeid-trener. Foto: Alexander Synstad

Det dukket opp en trenerkandidat. Dermed var Ørjan Valla ferdig som Skeid-trener etter bare fire måneder. Det er mildt sagt vanskelig å skjønne hva som har foregått i klubbhuset på Nordre Åsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2016 kl 08:45

NORDRE ÅSEN: Etter at Skeid nesten klarte et imponerende resultat mot serieleder Tromsdalen, kom beskjeden mandag formiddag. Ørjan Valla var ferdig som Skeid-trener. Riktignok var han midlertidig ansatt. Men han skulle være på Nordre Åsen i ti måneder. Det ble bare fire.

Og det er det flere i Skeid-miljøet som skjønner lite av. Etter sju poeng hittil seiren pluss en svært god cupkamp mot 1.divisjonslaget Strømmen, ble Skeid-hjertene varmere og varmere.

Hittil i sesongen har vi sett en spillergruppe som har måket til i taklingene og som har blødd for hverandre. Motstanderne har fått føle at det er vondt, vanskelig og frustrerende å møte Skeid-guttene.

LES OGSÅ: - Min tid er over

For undertegnede som har fulgt med fra utsiden virker det som om Valla har brukt senvinteren og våren godt. Det virker å være en god stemning, og glød i laget.

For en klubb som ikke kan velge spillere fra øverste, eller nest øverste hylle har man vært nødt til å drille inn en god lagånd.

LES OGSÅ: Hadde Strømmen på gaffelen

Og blande inn en helvetes god innsats. Den har vært imponerende bra. Det er en treners jobb å prente det inn i hodene på spillerne. Utad ser det ut til at Valla hittil har lyktes med det.

Plutselig bestemmer Skeid-styret seg for at Valla-tiden er over. Visstnok har det allerede funnet en kandidat som skal ta over for midlertidige Valla. Altså allerede nå. Seks måneder før Vallas vikariat går ut.

Styreleder Erling Geir Iversen sier at avtalen var at Valla skulle tre til side når den nye treneren var klar.

Noe som Valla på sin side mener aldri lå i avtalen.

Han sier selv han ikke fikk være med i prosessen. Valla mener styret har gått bak hans rygg.

Valla så for seg ti måneder som trener før han skulle gå fra Nordre Åsen.

Undertegnede er selvfølgelig ikke på innsiden i Skeid-systemet. Og det er to sider i denne saken. Vi tar selvfølgelig et forbehold siden vi ikke kjenner til alle prosessene i klubben.

LES OGSÅ: Det er verdt å dra på kamp i ditt nabolag

Men likevel: For meg, Skeid-okser, støttespillere og andre ser dette veldig rart ut. Å erstatte en trener som virker å ha "satt" laget, med en som må begynne på nytt, virker ikke veldig klokt. Spillerne er blitt vant til å forholde seg til Vallas system.

Nå kommer det kanskje et nytt ett. Er det så forbanna smart? Det tror ikke jeg.

Avgjørelsen hadde vært mer spiselig dersom Skeid hadde hatt en svak innledning på sesongen. Men det har faktisk vært motsatt. Til tross for det sure tapet mot Tromsdalen var smilene i ferd med å komme tilbake hos Skeid-patriotene. Slikt er ikke mulig å få til uten at treneren har gjort en god jobb.

Med fortsatt Valla-flyt kunne Skeid gått mot en svært bra sesong. Det virker risikabelt å gamble med at en ny trener skal få til det samme.

Det er lov å håpe at Skeid-styret kommer opp med en god og spiselig forklaring. Foreløpig er det svært få som i det hele tatt vil smake på forklaringene som hittil har kommet.

At Ørjan Valla skulle gå ut av porten på Nordre Åsen med en vond følelse var vel neppe meningen, Skeid-styret?

Alexander Synstad
Journalist

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...