Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Gro Omtvedt:

«Du ser det ikke før du tror det!»

BARN: – KrF Kvinner vil styrke politiets kompetanse og ressurser innenfor området menneskehandel og forbrytelser mot barn, skriver Gro Omtvedt. Foto: KRF/KARL ANDREAS KJELSTRUP - ILLUSTRASJONSFOTO

Dette er vel feil? Det heter vel «Du tror det ikke før du får se det!» Men noen ganger er ikke virkeligheten slik. Noen ganger må vi tro det, før vi klarer å se det!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2015 kl 09:51

Menneskehandel – vår tids slaveri hvor 40% er barn. Klarer vi å tro at det er så ille? Men det er det!

Bare hør:

To jenter på 13 og 17 år blir arrestert for tyveri i Bergen. De kan ikke snakke norsk, men prøver å kommunisere til politiet at andre har tvunget dem til det.
Ganske raskt kommer et «ektepar» til politiet i Bergen og sier de er foreldrene til jentene. Politiet velger å ikke tro på dem og tar hånd om dem.

Dagen etter kommer nok et «ektepar» og sier de er foreldrene og krever jentene utlevert. En bil, med en tredje person, står utenfor å venter. De blir alle arrestert og barnevernet tar hånd om jentene.

Jentenes historie:

Den yngste blir solgt av sine foreldre for 10 000 euro. Den eldste var giftet bort og ble solgt av sine svigerforeldre. Jentene ble tvunget til tigging og tyveri om dagen og prostitusjon om natta!

De var tidligere blitt arrestert i flere norske byer før noen i Bergen så og trodde på dem! (Kilde: R.Christoffersen, statsadvokat)

Akkurat denne historien er fra Bergen, men kunne like gjerne skjedd i Oslo, i vårt nærmiljø

Fattigdom er en av de viktigste truslene mot menneskerettighetene.

KrF Kvinner mener menneskeverdet er grunnlaget for tanken om at alle mennesker har en rekke grunnleggende rettigheter i kraft av å være menneske. Alle ofre for menneskehandel i Norge må få beskyttelse og mulighet til et nytt og verdig liv.

KrF Kvinner vil styrke politiets kompetanse og ressurser innenfor området menneskehandel og forbrytelser mot barn.

Menneskehandel har i dag gått forbi narkotikahandel og har blitt verdens nest største kriminelle virksomhet, bare overgått av illegalt våpensalg.

Som kvinner Nordre Aker, i Oslo, i Norge, må vi være med å kjempe mot den økende internasjonale menneskehandelen av kvinner og barn !

Kvinnedagen 8. mars er en god dag for denne kampen. Gratulere med dagen til alle kvinner i Nordre Aker og lykke til med denne viktige kampen!

Gro Omtvedt
KrF Nordre Aker

LES FLERE 8. MARS-KOMMENTARER HER:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...