Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Egen gang- og sykkelvei i Maridalen må legges død!

Mange brukere av Maridalsveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KOMMENTAR: Full støtte til Sørbråten IL og veiskulder. – Fartsreduksjon, og gående, hundeluftere og ridende bør oppfordres til å bruke grusveien, skriver Arnodd Håpnes, leder av Nordre Aker SV.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 09:40

Nordre Aker SV (NASV) har med glede registrert Sørbråten IL sin offensive aksjon for trafikksikkerhet og forslag om veiskulder på veien i Maridalen. Nordre Aker SV støtter forslaget om veiskulder.

LES HELE SAKEN FRA SØRBRÅTEN ILs TRAFIKKAKSJON HER.

Diskusjon om egen parallell gang og sykkelvei må legges død. Egen gang og sykkelvei vil spise alt for mye areal i landskapsvernområdet inkludert dyrka mark, og vi er også i tvil om det vil løse utfordringene. I verste fall kan man risikere at alle syklister og rulleskibrukere fortsetter på veien. 

ARNODD HÅPNES - NORDRE AKER SV Foto: PRIVAT

FØLGENDE ER NOMINERT TIL ÅRETS MEDMENNESKE OG ILDSJEL I NORDRE AKER - NÅ MÅ DU STEMME!

NASV mener det er viktig at de som tar den endelige beslutningen ivaretar alle hensyn og vi understreker at det er flere verktøy man må ta i bruk for å trygge alle de som bruker veien.

Hele Maridalen er vernet som landskapsvernområde, og både naturverdier og kulturlandskap må sikres mot for store inngrep i prosessen. Derfor er også egen gang og sykkelsti et dårlig alternativ. Men det er et uomtvistelig behov for utvidelse og det er muligheter til å kunne gjøre dette på en god måte.

Veiskulder vil være det mest skånsomme alternativet iforhold til natur og kulturlandskap. Men det vil også være det mest funksjonelle og praktisk beste for de brukergruppene som skal nyte godt av en bedre trafikksikkerhet.

LES OGSÅ: Hvor mange tror du sykler i Maridalen?

Syklister og rulleskibrukere vil nok fremdeles kunne komme i konfliktsituasjoner, både med hverandre og med bilister og andre brukergrupper.  

Men ved å bygge veiskulder på begge sider av veien, slik både Sørbråten IL og Naturvernforbundet Oslo Nord foreslår, så får man også den nødvendige fleksibiliteten inn og ut av veiskulderen, avhengig av behov. Dette er også viktig sikkerhetsmessig for både syklister og rulleskibrukere, men også for de brukerne man skal passere, mener NASV.

To andre grep er å bruke rød asfalt på veiskulder for å tydelig skille mellom bil og hovedtrasé for andre brukere.

Vi mener også at fartsreduksjon til 50 km/t for biltrafikk/motorkjøretøy er gunstig for å redusere risiko for ulykker og for å bedre oversikten for alle brukergrupper.

LES OGSÅ: 11 år siden Oslo Bystyre vedtok gang- og sykkelvei i Maridalen

Nordre Aker SV tror også det vil være en fordel å oppfordre gående, hundeluftere og ridende til å benytte parallell grusvei fra Brekke til Hammeren eller grusvei på østsiden av Maridalsvannet for å redusere den typen bruk på hovedveien.

Så er jo en vanlig dose sunn fornuft og normal folkeskikk aldri å forakte. Vi som har brukt Maridalsveien i mange år til både bilkjøring og trening ser jo at de aller fleste tar gode hensyn til hverandre. Men det er på høy tid at det kommer en mer langsiktig løsning fordi bruken øker og det er nødvendig med en bedring  av sikkerheten for de mest sårbare brukergruppene.

Men SV vil gi honnør til Sørbråten IL for initiativet med veiskulder og økt fokus på sikkerhet. Det er løsningen for en delt framtid i vakre Maridalen!

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...