Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Mener skiløpere får tåle folk til fots:

«Eldre blir slått etter og skreket til»

Å være fotgjenger i marka er ingen spøk, skal vi tro artikkelforfatteren. Foto: PRIVAT

DEBATT: Skal de eldre måtte vike for unge og spreke skigåere?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2018 kl 14:58

Nå har dette gått for langt! Enten må det tilrettelegges for gående langs skiløypene, eller kjøres opp egne scooter-traseer som er tilrettelagt gående.

I mine tre år på Korsvoll så har jeg blitt kjent med et lite knippe folk, som bruker skogen på Korsvoll. Hver dag! Uansett vær! Og det er gjørmete der! Vår som høst. Men det ferdes lite folk der. Vi som trosser gjørme, nyter skogens ro og fred.

Når frosten kommer så jubler vi. Men hva skjer når skiløypene kommer? Folk blir slått med skistaver, folk blir skreket til! Og dette er eldre og gamle folk. Som bruker skogen hver uansett føre og vær.

Vinter på Korsvoll. Foto: PRIVAT

Min egen hund ble angrepet to ganger av løse hunder rundt Sognsvann, jeg setter aldri mine bein der igjen. Langs Gaustadjordet florerer det av løse hunder. Uavhengig om det er båndtvang eller ikke! Jakthunder må jo få løpe?


LES OGSÅ: Ekstraordinær båndtvang i Oslo på grunn av snøen

Jeg selv har valgt å ikke gå på ski med min egen hund. Med bånd, staver, ski, nedoverbakker og møtende løse hunder så har jeg ikke full kontroll. Og min hund er ikke grei i møte med andre hunder etter å ha bli angrepet rundt Sognsvann.

Både jeg og min hund elsker skogens ro, men å kave seg rundt i snø til midt på låret, hunden må dras opp, fordi den havnet utenfor stien?

Victoria og hunden er på tur året rundt. I vinter har det vært vanskelig. Foto: PRIVAT

Dette koker ned til det lille knippet med folk jeg møter på Korsvoll. Hver dag, uansett hver. Og jeg lurer seriøst på hva som har skjedd med tre av dem!


Hvor ble det av den gamle mannen som fikk seg en valp etter at kona døde? Han fant stor glede i å gå på tur med hunden.

Hvor er han gamle trege mannen som var dårlig til beins, som jeg klarte å passere to ganger på en tur?

Hvor er hun eldre damen som gikk fra Korsvoll til Hammeren hver dag?

Har de kastet inn håndkleet? Er de lei av kommentarer og å bli slått av skistaver?

Men, den beste gjengen jeg møter på tur hver dag er tre «middelaldrende» damer. Med hver sin hund. Alltid i bånd. Etter ekstremsnøfallet 9. februar ropte de til meg fra en parallell «sti» i skogen. Lurte på om «min» sti var bedre. Jeg stod med snø til midt på lårene, og måtte svare at «Nei, her var den ikke bedre.»


I dag møtte jeg kun én av de tre. Hun kommenterte at nå var det virkelig håpløse tilstander. Jeg er enig! Rådyrene har evakuert skogen. Ikke ett spor å se fra de rådyrene jeg har sett i hele sommer.

LES OGSÅ: Hundeeiere: Skjerp dere! Flere rådyr bitt og skadet av løsbikkjer

Mye snø, her fra Korsvoll. Foto: PRIVAT

Vi som bruker skogen hver dag blir forvist til gangveier. Å gå langs veien! Jeg vet ikke om noen her har fått med seg kaoset i vinter grunnet manglende brøyting, og speilblank hålke?

Men de spreke skiløperne jo frem.


At noen iherdige markabrukere tidvis må se seg evakuert ut i skiløypa i ekstremsnøfall, det får skiløpere tåle! (De suser jo alltid glatt og fort forbi mens de spyr ut kommentarer).

Victoria Sunhill

Markatraver i 15 år

LES OGSÅ: Ble møtt av nedtråkkede skiløyper: – Jeg ble faktisk ganske lei meg!

Elg ble skutt på kirkegården

DELTA I DEBATTEN! Send ditt leserinnlegg til debatt@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...