Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Eldreomsorg i bydelen, preget av kvalitet, valgfrihet og fleksibilitet

Oslo har mange utfordringer i årene som kommer. Spesielt eldreomsorgen i byen vil ha store utfordringer de neste årene. Og siden det blir flere eldre,...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2007 kl 10:20

Oslo har mange utfordringer i årene som kommer. Spesielt eldreomsorgen i byen vil ha store utfordringer de neste årene. Og siden det blir flere eldre, må man passe på å gi et godt tilbud til de eldre i byen vår.

Med Høyre i byråd har det skjedd store endringer i eldreomsorgen. Siden 1997 er det bygget over 1000 nye sykehjemsplasser i Oslo, slik at køen som var i 1997, nå er avskaffet. Høyre vil at alle som har behov for en sykehjemsplass skal få det innen 4 uker, noe vi skal få til i Oslo. Nordre Aker Høyre vil arbeide for at det blir utviklet tilstrekkelig antall sykehjemsplasser for å dekke det fremtidige behovet i vår bydel. Bydelen vår scorer høyt på antall fornøyde eldre i bydelen, og det ser ut som de eldre syntes tilbudet i Nordre Aker er godt. Men selv om "de fleste" syntes det, er det ikke dermed sakt at vi ikke skal jobbe for bedre kvalitet. Eldreomsorgen i Nordre Aker, skal også være tilpasset mennesker med ulikt livs- og verdisyn, like mye som den skal være tilpasset den vanlige nordmannen.

Nordre Aker Høyre skal jobbe for at flere blir fornøyde, samt at kvaliteten blir bedre de neste fire årene. Like viktig er det at tilbudet Nordre Aker kan gi, kan gjenkjennes på valgfrihet og fleksibilitet. Vi vet at de aller fleste eldre ønsker å klare seg selv lengst mulig, og da er det kommunens ansvar å tilrettelegge tilbudet, slik at enhver som vil det, kan få klare seg selv, med kommunens hjelpetilbud. Deriblant praktisk hjelp, hjemmesykepleiere og trygghetsalarmer.

"Snakk ikke om verdighet til meg hvis det kommer et nytt menneske hver uke og skal se meg naken" er et av sitatene i Høyres slagord om "Valgfrihet i eldreomsorgen"

Jeg vet at jeg selv vil velge hvem som en gang skal ta seg av meg når jeg blir gammel, og jeg tror mange eldre føler det samme.

I Norge, verdens rikeste land, bør man jo i hvert fall få velge selv i eldreomsorgen?

I Nordre Aker skal man få velge selv. Fritt brukervalg er en av Nordre Aker Høyres viktigste saker. Det en trygg og god hjemmesykepleie handler om for mange, er at det kommer en fast person til fast tid og som man kan stole på. Om noen føler at hjemmesykepleieren svikter på dette området, må det være mulighet for å få tilgang til et annet alternativ.

Eldre fortjener det, og bør ha krav på den valgfriheten. Også kommer man til det punktet, da Arbeiderpartiet, SV og LO roper "Valgfrihet for de rike". For meg er det det samme om bestemor vil på et privat eller offentlig sykehjem, så lenge kommunen betaler BÅDE det offentlige og private tilbudet.

Alle eldre fortjener en god eldreomsorg, og om et privat sykehjem kan gi mange eldre et bedre tilbud, ser ikke jeg problemet ved å la det sykehjemmet, få ta seg av eldre.

Når AP, SV og LO vil frata fremtidige eldre muligheten til valgfrihet, skal Høyre arbeide for valgfrihet og kvalitet i eldreomsorgen. Vi skal greie å lykkes med at omsorgstilbudet i bydelen vår gjenkjennes på god kvalitet, valgfrihet og fleksibilitet.

Nordre Aker Høyre skal jobbe for at omsorgen blir bedre for de eldre.

Nordre Aker skal være bydelen der det er godt å vokse opp, godt å bo, og godt å bli gammel.

Kristoffer Gustavsen

1. viseformann i Vestre Aker Unge Høyre (Vestre Aker Unge Høyre er en samling av Ullern-, Vestre Aker-, og Nordre Aker bydel.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...