Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Eldresentre gir bedre helse

Nesten 3000 av Oslos eldste har deltatt i en brukerundersøkelse om Oslos eldresentre. Resultatet er, ikke overraskende, svært positivt for byens dagse...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2006 kl 09:23

Nesten 3000 av Oslos eldste har deltatt i en brukerundersøkelse om Oslos eldresentre. Resultatet er, ikke overraskende, svært positivt for byens dagsentre for eldre. 97 prosent av alle som deltok i undersøkelsen i regi av helse- og velferdsetaten, sier at tilbudet ved eldresentrene er viktig. Formålet med undersøkelsen var å synliggjøre og eventuelt bedre eldresentrenes tilbud. Nå er det viktig at de positive resultatene av undersøkelsen ikke blir en hvilepute for byrådet. Nå lover da også byrådet at det skal sikres mer forutsigbare økonomiske rammer for eldresentrene. Det mener Nordre Aker Budstikke er et godt signal.

– Brukerundersøkelsen forteller oss at eldresentrene er noe langt mer enn et sted der man får en kopp kaffe eller leser avisen, sier byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug.

Byens eldresentre er noe langt mer enn et sted å være. Eldresentre med gode tilbud som matservering, mosjon, helseundersøkelser og foredrag kan utgjøre en stor forskjell for eldres helse. Mange eldre sitter mye hjemme alene. Et sted å gå for å møte venner og kjente, spise næringsrik mat kan faktisk spare samfunnet for penger. Eldre som er jevnlige brukere av byens eldresentre bygger i tillegg til viktige sosiale nettverk ofte også en bedre psykisk og fysisk helse. Det kan igjen føre til at de kan bo lengre hjemme.

Et annet viktig aspekt ved eldresentrene er innsatsen til de frivillige. Dette er som regel spreke pensjonister som har tid og krefter til å hjelpe eldresentrene. Også disse drar nytte av alle de positive ringvirkningene ved et eldresenter med nok midler og god drift. Nå får vi bare håpe at byrådet holder det som loves, nemlig forutsigbare økonomiske rammer.

Byens eldresentre er noe langt mer enn et sted å være

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...