Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Elektrisk glede

Høyspentlinjen fra Grefsenkollveien 12 og ned til Grefsenveien har vært en føljetong i Nordre Aker Budstikke. Vi har fulgt kampen for å få denne linje...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Høyspentlinjen fra Grefsenkollveien 12 og ned til Grefsenveien har vært en føljetong i Nordre Aker Budstikke. Vi har fulgt kampen for å få denne linjen ned i bakken. Problematikken er den samme som en lang rekke steder i Norge. Vi er ikke bare en oljenasjon, vi er også helt avhengig av å få transportert vår vannkraft over lange strekninger og ut til sluttbrukerne. Høyspentgater går på kryss og tvers, du møter dem i boligstrøk så vel som i fjellet. Ingen vil ha dem som nabo, men alle vil vi ha strøm. Usikkerhet rundt strålingsfare har gjort lokal motstand mot høyspentledninger til noe mer enn kampen for et estetisk nabolag. Enhver som har bodd nær en høyspentlinje har følt på denne uroen. Hvordan påvirker kablene oss som bor under dem? Blir barna våre påført usynlige skader?

Kraftselskapene fokuserer på alle rapporter som går i deres favør, og er svært lite interessert i å grave ned nettet sitt. Vi vil tro de anser enhver sak der lokalbefolkningen vinner frem er en trussel. Ikke fordi kostnadene ved det enkelte prosjektet er ødeleggende for deres lønnsomhet, men fordi det er om å gjøre å stå imot. Presedens i slike saker kan bli en ytterst kostbar affære. Blir det regelen og ikke unntaket at høyspentkabler skal graves ned, da vil det koste store penger.

Det er med et slikt bakteppe vi må se kampen beboerne har kjempet på Grefsen. Desto mer imponerende at det nå foreligger en løsning. Riktignok bidrar ikke Hafslund med et øre. Men andre aktører har sett at dette er et fornuftig prosjekt, og at disse kablene bør vekk fra jordens overflate. Argumentasjonen er enkel og sterk. Man setter rett og slett ikke opp en endemast mellom to barnehager. Å planlegge en slik løsning er ekstremt uklokt og vitner om mangel på forståelse for hvordan mennesker generelt, og småbarnsforeldre spesielt, reagerer.

Her har vi opplevd et ektefølt engasjement. Beboerne har sagt seg villige til å betale av egen pung. De kan først og fremst gratulere seg selv med innsatsen. Men også Oslo Vei skal ha trampeklapp for å ta ansvar og bidra til en løsning. Og bydelspolitikerne fortjener ros. Nok en gang viser det seg at lokalt engasjement kan føre helt frem til målet, om argumentene er gode nok.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...