Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

En grønn bilpark er fremtiden

En grønnere bilpark er et av de viktigste virkemidlene for å få ned utslippene, skriver BU-nestlederen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

KOMMENTAR: Det mest effektive er å bruke avgiftssystemet og endre bilavgiftene slik at de stimulerer til bruk av elbiler og hybridbiler, skriver Ingeborg Briseid Kraft, nestleder i bydelsutvalget i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2016 kl 16:32

Norge har ambisiøse mål om å redusere utslippene av klimagasser. Transport er den største kilden til klimagassutslipp i Norge, og en fersk rapport fra Miljødirektoratet viser at en grønnere bilpark er et av de viktigste virkemidlene for å få ned utslippene.

Ingeborg Briseid Kraft, Venstre.

Det første halvåret i år er 18,4 prosent av nye registrerte biler i Norge nullutslippsbiler. Dette viser at elbilpolitikken i Norge har vært vellykket og at vi har klart å dreie salget av nye biler i riktig retning. Samtidig utgjør elbiler bare 2 % av den totale bilparken, og vi må derfor fortsette å gjennomføre de tiltakene som har vist seg å fungere. Det mest effektive er å bruke avgiftssystemet og endre bilavgiftene slik at de stimulerer til bruk av elbiler og hybridbiler. Grønne valg må belønnes mens det må bli dyrere å forurense.

Selv om elbil-satsningen har vært vellykket, ser vi at utslippene fra veitrafikk har økt de siste årene. Dette henger sammen med økonomisk vekst og befolkningsutvikling. En større befolkning gir behov for mer persontransport, og bedre økonomi gir oss mulighet til å reise oftere. Ved å gjøre det dyrere å kjøre biler med høye utslipp, vil man ikke bare øke bruken av miljøvennlige biler, det vil også bli mer lønnsomt å reise kollektivt. Særlig i byene er det viktig at trafikkvekst som følger av økt befolkning, tas med sykkel og kollektiv.

En omlegging av bilparken i miljøvennlig retning er helt nødvendig, og skiftet må gå fort hvis vi skal nå de klimamålene vi har satt oss.


Delta i debatten i Nordre Aker Budstikke: Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...