Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

– En vinter med «styggen på ryggen», men nå er det vår!

Det er vår, det er lyst. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Endelig er lyst, og dagen lengre enn natten og mørket.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 09:28

I forrige uke skrev psykolog og spaltist i Nordre Aker Budstikke, Egil-Arne Skaun Knutsen om det å ha angst, og at angsten er så «motherfucking ekte», etter sang av OnklP. Geir-Erik fra Kjelsås likte godt hvordan psykolog Egil-Arne Skaun Knutsen oppsummerer om angst, og hvordan vi kan hjelpe oss selv midt oppi det mørke. Han forteller også at det regnes at det til enhver tid er rundt 800.000 nordmenn som har fra lett til tung psykisk lidelse. Geir-Erik fra Kjelsås har til tider angst og depresjon. Her forteller han litt om hvordan han opplever det.

Vintersolverv har vært her og endelig er dagen lengre enn natten og mørket. Å ha vært i mørket og sett etter lyset, er en belastning. Ikke bare for en selv men også for alle de som jeg er glad i, og som er glad i meg.

Tenker da på sangen til Åge Aleksandersen, som her disse ordene: Når mørke no har sænka sæ, går æ stillt igjennom rommet, å følelsan dæm slit I'mæ, ka vil fremtida gi?

Jeg kjenner ikke til fremtiden, jeg frykter heller ikke fremtiden når jeg ser tilbake på fortiden. Nok en vinter har gått, og det har vært en vinter jeg ikke vil skal komme tilbake, både på godt og vondt.

For min del har det også vært gode og herlige stunder, men vinteren har også vært en tid med den nå så berømte «styggen på ryggen», som for min del har vært angstlidelse og til tider mørke depresjoner.


De gode og herlige stundene er å ta en del av mitt barnebarns første to år, og kjenne kjærligheten fra alle de jeg er glad i og som er rundt meg.

Påsken har vært, og alt det medfører av sosiale og familiesammenkomster. Det blir noen ganger litt mye for meg med angst. Folk er flinke å legge ut på sosiale medier om påske og masse andre hyggelige ting. Jeg prøver å trykke liker og leser alt, men legger ikke ut noe selv.

Det betyr selvfølgelig ikke at jeg for eksempel ikke er ett påskemenneske.

Når man sliter litt, både det ene og det andre er det godt å tenke på gode ord i fine sanger, Alf Prøysen med «du skal få en dag i mårå» og fra min favoritt av feelgoodsang med Anne Grete Preus henter jeg dette:

Det snør himmelsk korrekturlakk
Over feilstavet sommer
Og hør bylarmen forsvinner
Under dalende flommer.
En ny start, ett lite lys i tunnelen og en lysere årstid,
kjenner at våren er god.


Geir-Erik

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...