Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Endelig blir de hørt

Tidlig i høst satte Nordre Aker Budstikke fokus på de trafikale forholdene i Blåsbortveien på Tåsen. Mopedkjøring på gangveien til Tåsen T-banestasjon...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2007 kl 09:25

Tidlig i høst satte Nordre Aker Budstikke fokus på de trafikale forholdene i Blåsbortveien på Tåsen. Mopedkjøring på gangveien til Tåsen T-banestasjon, bilkjøring i dårlig skiltet gangtunnel fra Tåsen senter, farlig utkjørsel med dårlig sikt mot krysset Tåsenveien/Blåsbortveien og gangtunnelen, og parkering i skrå og umerket fotgjengerovergang gjorde beboerne i området livredde.

Vi hadde vanskelig for å forstå samferdselsetatens påstand i september om at veien ikke var trafikkfarlig selv om politiet hevdet det motsatte og ønsket tiltak. Det skal ikke være nødvendig for foreldre å være redde for sine barns sikkerhet på skoleveien. Nå, etter to og et halvt års kamp i motvind, ser det endelig ut til at beboerne er i ferd med å nå fram med sine krav. Fredag i forrige uke kunne beboerne endelig konstatere at fysisk sperre er på plass i gangtunnelen, noe som setter en effektiv stopper for ulovlig bilkjøring. Et tiltak som forhåpentligvis også reduserer de myke trafikantenes fart ut i det uoversiktelige krysset. Her har det tidligere skjedd ulykker. Vi har vært på stedet og sett med egne øyne at det nesten gikk galt da flere barn løp ut i veien foran en bil.

I september hadde samferdselsetaten brukt fem måneder på å avklare hvem som hadde ansvar for undergangen - uten å være nærmere et svar. "Slike ting tar tid," sa seksjonssjef Torgeir Engesveen dengang. Nå har bystyrerepresentant Heidi Rømming fra Kringsjå tatt tak i saken og stilt spørsmål direkte til samferdselsbyråd Peter N. Myhre om hva byrådet konkret vil gjøre for beboerne i Blåsbortveien. Det ser altså ut som om saken måtte opp på det politiske plan for at noe skulle skje. Det har iallefall ikke tatt mer enn én måned fra Rømming tok kontakt til sperringen var på plass. Vi vet ikke om tiltaket er et direkte resultat av Rømmings forespørsel, eller beboernes langvarige kamp. At dette er en helomvending fra etatens side, som hevdet at beboernes frykt var overdrevet, er i hvert fall sikkert. Nordre Aker Budstikke kommer til å følge spent med på hvilke tilbakemeldinger Rømming får fra byråden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...