Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Er det noe vi kan gjøre?

Skjermdumper, nrk.no og vg.no lørdag morgen.

Det dreier seg for meg om å være redd for mine barns trygghet i fremtiden, skriver Rune Skalstad, etter terrorangrepene i Paris fredag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2015 kl 13:51

Sitter fortsatt i sofaen, alene hjemme og følger situasjonen i Paris.

Klokka er snart halv to og jeg klarer ikke å legge meg. Å formidle hva man føler uten å bomme innenfor rammene er ikke lett.

Det jeg virkelig tenker på er mine barn. Er jo som alle foreldre utrolig glad i begge to og skulle gjerne vist at jeg kunne holde dem trygge også i fremtiden.

Med over 140 døde. Skutt ned, massakrert i Allahs navn er jeg ærlig redd vi står ovenfor en verden og et Europa hvor våre barns trygghet ikke er en selvfølge.

Er det noe vi kan gjøre. Finnes det en retardasjonsmulighet. Jeg flagger nå mitt politiske ståsted og ber innstendig opposisjonen om å finne virkelighetsoppfatning basert på stadig flere hendelser som man må være blind og naiv med vilje for å ikke se.

Jeg (er) ærlig redd vi står ovenfor en verden og et Europa hvor våre barns trygghet ikke er en selvfølge

Vi fratar vårt eget politi retten til å bære våpen mens en europeisk storby innfører unntakstilstand og i prinsippet er i krig. Disse terroristene er hellig overbevist om at deres sak er verdt å dø for og de dreper barbarisk for å understreke sin tro.

Da må vi i det minste slutte å ignorere at de finnes og late som om det ikke gjelder oss. Jonas Gahr Støre står på tv og ber oss om å ikke trekke paraleller til det som skjer og håper ikke PST «utnytter» situasjonen for å omgjøre sin våpeninstruks.

Mens jeg skriver begynner debatten om hjemlig trygghet å rase mellom politikerne og selvsagt på sosiale medier. Selvsagt er jeg nå ikke bedre men det dreier seg for meg om å være redd for mine barns trygghet i fremtiden...

Denne kommentaren handler ikke om rasime, jeg er like glad i mine venner med blandet kulturell bakgrunn som mine andre venner. Det handler om terror, frykt, sinne og handlingslammelse.

Rune Skalstad
Årvoll/Kjelsås

Dette innlegget ble først publisert på Rune Skalstads Facebook-side. Skalstad er en profil i Kjelsås IL.

LES OGSÅ:
* Det blir smelling i kveld - Brann- og redningsetaten sier folk selv må vurdere om det er passende

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...