Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er ikke Oslo stor nok ?

Vi har vel alle merket at både Oslo og Nordre Aker har fått vekstsmerter etter hvert. Det er kilometerlange køer på Ringveien mellom Smestad og Ryen i...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2007 kl 15:25

Vi har vel alle merket at både Oslo og Nordre Aker har fått vekstsmerter etter hvert. Det er kilometerlange køer på Ringveien mellom Smestad og Ryen i rushtiden, boligbyggingen tar mange av våre gjenværende grøntarealer og det er blitt vanskelig å få skole- og barnehage-plasser i nærheten av der vi bor.

Utfordringene vil bli ennå større i årene som kommer: Fremskrivinger viser at befolkningen i Oslo vil øke med 20% frem til 2020, og biltrafikken med 30% i samme periode. Mulighetene for å bygge ut hovedveier, boliger, skoler og annen infrastruktur i et slikt tempo er begrenset. Slik utbygging vil dessuten medføre betydelige inngrep overfor eksisterende bebyggelse. Resultatet blir ennå lengre bilkøer, overfylte skoler, et offentlig tjenestetilbud med underkapasitet og en barnehagetutbygging som ikke greier å holde tritt med tilstrømningen. Folketallet øker rett og slett raskere enn det infrastrukturen og utbyggings-mulighetene tillater.

Folketilveksten i byen har passert 10.000 mennesker pr. år. I Kommuneplan 2004 ble det beregnet at Oslo ville ha 573.000 innbyggere i 2020. Med dagens tilvekst vil vi passere dette tallet innen utløpet av 2009! Nordre Aker er en av bydelene som øker fortest. Nydalen bygges ut for 10.000 mennesker, områder på Grefsen, Kjelsås, Frysja og Sogn bygges ut for flere tusen mennesker.

Hva er så årsaken til den store økningen i folketallet?

Vi er blitt 41.000 flere mennesker i landet i 2006 hvorav nettoinnvandringen var 24.000. (SSB). Ca. 15.000 av disse kommer ved familiegjenforening. (UDI).

Oslo har måttet ta en uforholdsmessig stor andel av innvandringen. Den ikke-vestlige innvandringen har i de siste elleve årene stått 84% av folkeveksten i Oslo. (Aftenposten 30. jan. 2007). I tillegg har vi mange tusener av uregistrerte innvandrere. På landsbasis har 21.000 stykker forlatt asylmottak etter avslag eller før søknaden er behandlet. Det kan se ut til at utviklingen rett og slett har kommet ut av kontroll.

Hvordan skal vi så forholde oss til det som skjer med byen og bydelen vår?

Skal vi fortsette å bygge ut boliger og infrastruktur i dagens store tempo, overutnytte boligområdene, akseptere at tjenestetilbudene etter hvert ikke strekker til, og for øvrig se hva som skjer? Eller skal vi se realitetene i øynene og få styring på innvandringen slik at de som bor her, både nordmenn og innvandrere med lovlig opphold, får beholde en by og bydel med de levevilkårene vi opparbeidet gjennom mange tiår?

Tor Løken

Nestformann i Nordre Aker Fremskrittsparti

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...